Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Moa Tschöp nådde dubbla milstolpar i VM-premiären

I VM-premiären mot Slovakien stod det 8-1 till Sverige redan efter en period. Då hade Moa Tschöp gjort fem assist vilket innebar 50 VM-poäng. I andra gjorde hon ytterligare en målgivande passning och klev upp på 100 gjorda poäng i landslaget.

– Jag hade inte koll på det men det är såklart stort att nå det. Jag älskar att göra poäng och vara bidragande till det så det är otroligt kul. Det var inte riktigt så att jag hade helt koll på hur många poäng det blev heller men 1+8 det är klart jag är nöjd med det, säger Moa Tschöp och utvecklar sin otroliga match:

– Jag får stäm offensivt och mina medspelare hittar ytor så... Då kan det gå såhär, så är det ibland.

Sveriges urladdningen hade nästan inga gränser och det märktes att det var ett taggat landslag som gjorde premiär inför hemmapubliken. Tschöp fortsatte också att göra poäng och landade till sist på ett mål och åtta assist. 

 – Det är roligare att göra assist än mål. Jag uppskattar en fin assist mer än att göra mål. Det är väl lite hur man är som spelare men jag tycker det finns något finare i att spela fram, säger Moa Tschöp om sin poängskörd.

Men även om milstolparna och de tidigare poängen var häftiga att uppnå så stod Moa Tschöp också för matchens assist vid 18-2-målet. En vacker lobb letade förbi en rad motståndare och nådde hennes namne, Moa Gustafsson, som klippte till med en backhandvolley. 

– Jag får tacka Moa (Gustafsson) på den. Det är ett fantastiskt mål av henne, passningen är inte den bästa men Moa gör det hur bra som helst och sätter den.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2021-11-27, kl 19:52