Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Meriterad målvaktstränare tas in i A-landslagen

Landslagsverksamheten gör en satsning på att stärka målvakterna de kommande säsongerna. Meriterade målvaktstränaren Per Falk har fått uppdraget att stötta och hjälpa burväktarna – på flera olika sätt.

Per Falk har varit målvaktstränare i många år och arbetat med SSL-målvakter, distrikt, klubbar och på olika läger. Förra säsongen var han med både på Sweden Floorball Youth Camp och när landslagets talangutvecklingsprogram Guldsteget samlades. Nu blir han ansvarig för målvaktsutvecklingen i dam- och herrlandslaget, där han beskriver sitt arbete i tre olika roller.

- En del är att stötta och ge fokus till målvakterna under turneringar och samlingar. Det kan handla om allt från ren pepp till att analysera olika situationer eller hot. Den andra delen handlar om att hjälpa förbundskaptenerna på hemmaplan och hålla ett extra par ögon på SSL-målvakterna. Den tredje delen är att jag ska scouta motståndarmålvakterna och söka efter deras styrkor och svagheter för att hjälpa vår offensiv i spelet, säger han.

Falk kommer att fokusera extra på det landslag som har VM-år. Närmast är han med på damlandslagets läger i Uppsala 5-8 september.

- För min del är utmaningen att få tävla och inte bara utbilda. Jag vill vara med och vinna landskamper genom att stötta målvakterna på alla sätt jag kan. Det jag kan tillföra är kunskap, stöttningen på individnivå och det analytiska arbetet, säger Falk.

Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström är nöjd och ser fram emot Per Falks arbete.

- Vi har samarbetat med Per inom en rad olika utvecklingsprojekt, så vi känner honom väl. Han kommer att tillföra engagemang och kunskap både till en grupp målvakter och till förbundskaptenerna, säger han och tillägger:

- Det är mycket glädjande och spännande att gå in i den nya säsongen med två nya funktioner i Per Falk och Sofie Andersson (psykolog) på plats. Det är två perspektiv vi har velat stärka under en tid och som förhoppningsvis sätter avtryck i vår utveckling som landslag.

Foto: Bosse Grängsjö

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56