Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Med Fritidsbanken får fler prova på innebandy

Svensk Innebandy har tillsammans med Fritidsbanken dragit igång ett initiativ för att samla in begagnad innebandyutrustning i hela innebandysverige. Ett initiativ som förhoppningsvis ska ge fler möjligheten att prova på innebandy.
– Vi är jätteglada för Svensk Innebandys initiativ att samla in utrustning till Fritidsbanken, säger Henric Byström, kommunikationsansvarig på Fritidsbanken Sverige.

Svensk Innebandy hoppas att hela innebandysverige vill vara med och samla ihop utrustning och #GeBortVårSport.
- Det här gör att vi kan exponera innebandyn ännu mer på fritidsbankerna runtom i landet, så att fler kan prova på. Den som vill testa att spela behöver såklart bra saker; en klubba i rätt längd, skor i rätt storlek, glasögon som passar, säger Byström.

Det blir en dubbel vinning då oanvänt material kommer till nytta och flera får prova på innebandyn vilket förhoppningsvis kan leda till fler innebandyspelare.
- Vi vet att det finns gott om utrustning som inte längre används och att innebandysverige nu gör gemensam sak och rensar förråden tycker vi är hur bra som helst. Vi hoppas att det kommer att ge nya medlemmar tillbaka, säger Byström.

– Ju mer innebandymaterial de lokala fritidsbankerna får in desto fler kommer att kunna låna utrustningen och i längden förhoppningsvis börja spela innebandy. På så sätt bidrar man till både innebandyns utbredning och även folkhälsan, säger Svensk Innebandys tillförordnade kommunikationschef Anton Rosenblad.

Hitta din lokala Fritidsbank här.

Fritidsbanken beskriver sig själva så här:
”Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.”

På Fritidsbanken får alla låna, allt är gratis och det är återbrukad utrustning som gäller.

Glöm inte att lägga ut din insamling i sociala medier och använd #GeBortVårSport.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-12-09, kl 08:00