Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Malmströms nolla spräckt efter seger mot Finland

Det har snackats en hel del om Patrik Malmströms måltorka. Men när Sverige behövde det som mest klev han fram.

Pixbos poängmaskin hade haft skral utdelningen hittills i turneringen. I media diskuterades flitigt om han ens skulle få chansen mot Finland.
- Klart att man följer det litegrann, det är svårt att undvika när man sitter med sin mobil hela tiden. Det är bara att borsta bort det, jobba vidare och köra sitt race. Jag kommer få lägen och de kommer sitta. Skönt att det släpper lite. Jag har ju haft lägen innan, men inte riktigt tryckt dit dem. Det har varit svåra matcher det också eftersom de lagen inte springer riktigt som andra. Jag fick ett läge idag och tryckte dit den, det var skönt, säger en lättad Malmström efter Sveriges seger mot Finland.

"Häftigt att springa in för så här stor publik, de är magiska"

Patrik Malmström, herrlandslaget

I underläge 1-2 fick Sverige spela powerplay. Kim Nilsson slog då en perfekt diagonalare till Malmström som tryckte dit den ack så viktiga kvitteringen, till rekordpublikens stora förtjusning.
- Vi visste redan innan att det skulle bli en tuff match mot Finland, att de skulle vara tuffa och spela nästan på gränsen. Det var en häftig match! Häftigt att springa in för så här stor publik, de är magiska.

Om det såg ut så här idag, hur blir det då i en eventuell final?
- Det är bara att maxa det ännu mer! Det skulle vara helt unikt att få uppleva det. Lite Once in a lifetime.


Är torkan över nu då?
-Det är den!

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55