Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Målmaskinen har tagit sikte på VM

Alexander Galante Carlström vann förra säsongen poängligan och gjorde under VM-kvalet sitt 100:e mål i landslaget. Nu har han tagit sikte på att ta en plats i VM-truppen för att spela sitt fjärde VM.

– Det skulle betyda allt – det är det största man kan göra, säger han.

Den 4-12 december spelar Sverige VM i Hartwall Arena i Helsingfors, och förberedelserna bland landslagsspelarna för att ta en plats i truppen är i full gång.

Det handlar om att lägga grunden nu under försäsongen, för att kunna bygga upp kroppen så att man är så stark som möjligt när säsongen börjar. Sedan gäller det såklart att träna och få en toppform i december då VM är tänkt att vara. Det kommer att vara många matcher under få dagar och då gäller det att man är så pass stark att man orkar med alla matcherna, säger Alexander Galante Carlström och fortsätter:

– Sedan handlar det såklart också om att få en bra start på säsongen och att man kan komma igång så snabbt som möjligt. För mig som målskytt är det viktigt att göra mål tidigt så att jag inte börjar tvivla på det.

Han vann under förra säsongen poängligan i herrarnas SSL och gjorde under VM-kvalet sitt 100:e mål i landslaget. Han är med det målet den andra svenska herrlandslagsspelaren genom tiderna som gjort 100 mål i landslaget och fler mål lär det bli.

– Man blir uttagen till landslaget för att man är bra på specifika saker och min specifika sak är att jag förväntas göra mål. Det man kan vänta från mig är egentligen att jag ska vara på topp och försöka avgöra så många matcher jag kan och göra så många mål jag kan, det är min uppgift, säger han och fortsätter:

Men det är inte bara målen som räknas utan vi måste göra det hårda arbetet också, så som att sätta försvarsspelet och vinna närkamperna i man mot man-situationerna, säger Galante Carlström.

Alexander Galante Carlström spelade sitt första VM 2014 då vann Sverige guld efter att de besegrat Finland i finalen. Finland har efter det vunnit de två senaste åren, och Sverige är hungriga på att vinna tillbaka guldet till Sverige. Men det kräver att Sverige ger allt och lite till för att vinna de jämna matcherna som väntar.

– Det kommer krävas av Sverige är i jättebra form och att vi är mentalt duktiga. Det kommer att finnas massa finländare på läktaren och då gäller det att kunna koppla bort allt som man kommer höra från läktaren, för de kommer att göra allt för att vi ska förlora. Vi som grupp måste då sluta samman och vara en enhet.

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 1-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56