Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Målet: Hitta strategier för kvinnor till ledaruppdrag

Hon har suttit i Visby IBK:s styrelse i fem år. Nu är vice ordföranden Anna Thulin även med i Svensk Innebandys nätverk #IBkvinnorleder – som hon anser egentligen inte ska behöva finnas.
- Egentligen ska inte de här nätverken behövas, men kvinnor är ännu underrepresenterade inom innebandyn och jag tycker det är bra att ha ett forum för kvinnor, säger hon.

Anna Thulins roll i Visby IBK är bred. Hon har varit aktiv i föreningen i åtta år, suttit i styrelsen i fem år och är även barn- och ungdomsansvarig för Ungdoms- och utbildningskommittén. Och hade ingen innebandybakgrund när hon gav sig in i föreningen.

- Jag blev först ledare för min äldste sons lag. Jag arbetade med andra saker än just innebandy till en början. Det var lagfrämjande aktiviteter, självkänsla hos spelarna och deras individuella prestationsmål. Det blev min inriktning innan jag började lära mig innebandyn som sport, säger Anna Thulin.

Nu har hon gått flera SIU-utbildningar och andra ledarskapsutbildningar för att hitta sin roll. Hon har försökt efterlikna andra innebandytränare som har erfarenhet för att sedan gör det till sitt eget.

- Jag har spelat basket och sprungit orientering, så jag har med mig båda delarna från individuell idrott och lagidrott.

"Jag hoppas även på att skaffa mig kunskap ur genusperspektivet och hur kulturen ser ut inom ledarskap och inom innebandyn i dag"

Anna Thulin, Visby IBK

Nu är Anna Thulin en av tolv deltagare i Svensk Innebandys nätverk #IBkvinnorleder, som ska främja kvinnors roller inom innebandyn.

- Det lät spännande då jag jobbar i en förening med endast pojklag och herrlag. Vi har 7 kvinnor som är ledare av drygt 55 stycken totalt och jag ville träffa andra kvinnor i nätverket som har erfarenhet och tankar kring hur vi kan bli fler, och även få kvinnor att våga ta större ledaruppdrag.

Thulins tanke med nätverket är att hon vill hitta strategier för framtiden och jobba mer med ledarskap och kvinnor inom innebandyn.  

- Jag hoppas även på att skaffa mig kunskap ur genusperspektivet och hur kulturen ser ut inom ledarskap och inom innebandyn i dag. Samt även ta del av vilka värderingar som präglar vår idrott. Jag vill lära mig jobba mer systematiskt tillsammans med Gotlands Innebandyförbund och min egen förening för att hitta strategier att locka fler kvinnor till ledaruppdrag, domaruppdrag -och styrelseuppdrag.

Varför behövs sådana här nätverk?
- Egentligen ska inte de här nätverken behövas, men kvinnor är ännu underrepresenterade inom innebandyn och jag tycker det är bra att ha ett forum för kvinnor.

Foto:Privat

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55