Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Lyckad ordförandekonferens - Alla 21 distrikt samlade i helgen

Samtliga 21 distrikt inom Svensk Innebandy träffades i helgen i Uppsala för ordförandekonferens. Och vibbarna efteråt är positiva.
- Vi försöker skapa en vi-känsla inom Svensk Innebandy. Det känns som att det är enklare nu när vi har Svensk Innebandy Vill för den skapar en grund som gör att alla vet vilket håll vi ska gå, säger Svenska Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl.

Svensk Innebandys ordförandekonferens är ett tillfälle när landets distriktsordförande och ytterligare en person från varje distrikt träffas tillsammans med förbundsstyrelsen.

- Vi som jobbar på politisk nivå inom innebandyn får möjligheten att träffas och diskutera hur vi ska arbeta framöver. Det handlar om hur vi ska jobba vidare med Svensk Innebandy Vill som är vårt styrdokument och grunden till det vi håller på med. Det handlar om hur distrikten ska kunna utvecklas och det handlar om kommunikation, säger Märit Bergendahl.

Det blev en fullmatad helg som innehöll såväl erfarenhetsutbyte som informationspunkter och kunskapspåfyllning.

- Vi hade också ett pass om idrottspolitik som är väldigt intressant. Hur ska vi profilera oss inom det området och hur ska vi jobba med de frågorna inom innebandyn? Vi fick ett positivt gensvar från distrikten där tycker jag.

Hur känns klimatet inom Svensk Innebandy?
- Det känns väldigt positivt. Den här helgen har också Föreningen Svenska Superligan haft sin konferens och vi har fått chansen att mingla med dem och det är helt klart så att om vi ska nå upp till de mål som vi satt upp i Svensk Innebandy Vill så måste vi jobba tillsammans. Det går inte att bara förbundsstyrelsen, bara SSL eller bara distrikten jobbar med frågorna själva utan vi måste göra det tillsammans. Det känns som att det är enklare att skapa vi-känslan nu när vi har Svensk Innebandy Vill för den skapar en grund som gör att alla vet vilket håll vi ska gå.

Så vad åker du hem med för känsla?
- Jag är påfylld med energi. Det är kul att träffa alla engagerade människor som finns överallt i landet och som alla gillar innebandy.

Se videointervjun med Svenska Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl:

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56