Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Luleå arrangerar historiska landskamper 2021-2022

För första gången genom tiderna ska Luleå arrangera landskamper i innebandy. Finnkampen 2021 och 2022 avgörs i Luleå Energi Arena.

– Vi ska se till att det blir riktigt häftiga arrangemang och en riktig folkfest för folksporten innebandy, säger Norrbotten IBF:s Gustaf Vallgren, projektledare för Finnkampen.

På mindre än ett år får publiken i Luleå uppleva alla fyra svenska landslag i innebandy.
6-7 februari 2021 avgörs Finnkampen för herrlandslaget och U19-herrlandslaget.
5-6 februari 2022 spelas sedan Finnkampen för damlandslaget och U19-damlandslaget.

– Det här betyder väldigt mycket för innebandyn i Norrbotten. Det finns ett stort intresse kring innebandyn här och att vi kan få hit världens bästa spelare kommer självklart höja intresset ytterligare. Ett starkt och gediget samarbete mellan Norrbottens IBF, RF-SISU Norrbotten och Luleå Business Region AB/Luleå Kommun ligger bakom att vi nu har fått möjligheten att arrangera Finnkampen. Nu börjar det stora arbetet inför arrangemangen, där vi ska se till att leverera så att det blir riktigt häftiga arrangemang, säger Conny Björnfot, ordförande för Norrbottens Innebandyförbund.

– Vi är oerhört glada att välkomna Finnkampen till Luleå. Jag vill särskilt lyfta det samarbete som ligger bakom ansökan. Många engagerade och kreativa personer har på kort tid samlats för att nå ett gemensamt mål. Att vi nu kan se fram emot att visa innebandy på högsta nivå i Luleå Energi Arena är ett fint kvitto på samarbete när det är som bäst, säger Birgit Öhlund, evenemangsstrateg på Luleå Business Region.

Senast Norrbotten upplevde landslagsinnebandy var i april 2009, när fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour avgjordes i Piteå.

– Det är viktigt att hela Sverige får se våra landslag. Norrbottens IBF:s ansökan om att få arrangera Finnkampen var gedigen, så det känns bra att de nu får visa upp det bästa innebandyn har att erbjuda. Finnkampen innebär alltid otroligt prestigefyllda matcher, säger Magnus Nilsson, arrangemangsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56