Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Klubben jobbar mot psykisk ohälsa - genom sponsring

Vinbergs IBS gör en annorlunda satsning gällande sin sponsring den här säsongen. Några av klubbens sponsorer har nämligen gått ihop och betalat ett stort utrymme på klubbens matchtröja – till organisationen Aldrig Ensam, som jobbar mot psykisk ohälsa.
- Psykisk ohälsa blir allt bredare och större. Kan vi som klubb hjälpa till med att minska det är det helt fantastiskt, säger sponsoransvarige Jesper Boman.

Det började med att Vinbergs Jesper Boman funderade på hur man kan utveckla sponsringen i klubben. Han gled in på Unicefs arbete med fotbollsklubben FC Barcelona, och då föll polletten ner. Organisationen Aldrig Ensam, som jobbar mot psykisk ohälsa, är nämligen grundad i just Falkenberg där Vinbergs IBS huserar. Grundaren Charlie Eriksson har själv spelat i Vinberg.

- Då var det självklart att det var det vi skulle göra, berättar Boman.

Vinberg tog kontakt med Charlie Eriksson, som hoppade på direkt. Och dealen blev gynnsam för klubbens andra sponsorer också.

- Aldrig Ensam får ensamrätt för matchtröjan, det betalar de övriga sponsorerna för. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet, nu bryter vi isen och bidrar till att fler vågar söka hjälp för sin psykiska ohälsa. Den ökande trenden att ungdomar väljer att begå självmord i stället för att söka hjälp hos psykiatrin måste brytas, säger Boman.

Det de andra sponsorerna får tillbaka är att de syns tillsammans med en för samhället stor och viktig organisation. De får även en varsin film i Vinbergs sociala medier som kopplar till Aldrig Ensam och varje enskild sponsor.
Aldrig Ensam ska under säsongen ut på en föreläsningsturné, och där ska Vinbergs IBS vara med. Till en av föreläsningarna bjuds föräldrar, spelare och ledare in.

- Det känns verkligen som att det här ligger i tiden. Psykisk ohälsa blir allt bredare och större. Kan vi som klubb hjälpa till med att minska det är det helt fantastiskt, säger Boman och fortsätter:

- Det handlar ju dels om hur man behandlar varandra på träningar och matcher. Det känns som att det är nyttigt i alla forum. Vi hoppas att alla i vår klubb, spelare, ledare, ideella och föräldrar, vet att det alltid finns någon att vända sig till - man är "aldrig ensam".

Säsongens höjdpunkt blir i det lokala herrderbyt mot Falkenbergs IBK i division 2, där Vinberg räknar med över 600 personer i publiken. Då ska samtidigt Aldrig Ensam synas hela dagen i arenan.

- De står på tröjan i ett år. Sedan får vi utvärdera i slutet av säsongen om vi ska fortsätta. Men vi har fått väldigt positiv respons av alla sponsorer hittills, säger Boman.

På Vinberg IBS:s Facebooksida finns en film som berättar om Aldrig Ensam-samarbetet.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55