Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Klart: Nya datum för VM i Uppsala och Helsingfors

Nu står det klart att damernas VM i Uppsala 2021 flyttas. Samtidigt är det också klart när det uppskjutna världsmästerskapet på herrsidan spelas. 

– Alla parter har arbetat för att hitta så bra lösningar som möjligt för den internationella innebandyn, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.  

Herrarnas VM skulle ha spelats 4-12 december 2020 i Helsingfors, men på grund av den rådande pandemin sköts mästerskapet upp till 2021. Sedan tidigare hade Svenska Innebandyförbundet och Uppsala laddat för damernas VM, som var planerat till 4-12 december 2021 i IFU Arena. 

Nu har Internationella Innebandyförbundet (IFF), i dialog med Svenska Innebandyförbundet och Finska Innebandyförbundet, bestämt nya datum – för båda mästerskapen:  

  • Damernas VM i Uppsala avgörs 27 november-5 december 2021. 
  • Herrarnas VM i Helsingfors avgörs 3-11 december 2021. 

– Vi har haft en väldigt bra dialog med IFF, där alla parter har arbetat för att hitta så bra lösningar som möjligt för den internationella innebandyn. Jag vill rikta ett särskilt tack till IFU Arena, Upplands Innebandyförbund och Destination Uppsala för deras positiva inställning till att bidra till en internationell helhetslösning, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.  

De nya datumen innebär en överlappning under de båda mästerskapen. Men lösningen är den bästa som går att hitta, menar IFF:s generalsekreterare John Liljelund. 

– Det främsta problemet har varit att det är begränsad tillgänglighet till arenor i Helsingfors. Efter en omfattande utredning har Svenska Innebandyförbundet och Uppsala hittat en ny lösning, den bästa möjliga i den nuvarande situationen, vilket IFF är oerhört tacksamma för, säger han. 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56