Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Kim Nilsson är Årets spelare

FBC Kalmarsunds Kim Nilsson har blivit utnämnd till Årets spelare i svensk innebandy. Forwarden har varit tongivande i sitt lags framgångar under säsongen i Svenska Superligan.
– Det speglar hur det har gått för oss i Kalmarsund, säger han.

33-årige Kim Nilssons säsong har varit idel imponerande. I ett ungt Kalmarsund har han visat vägen med rutin och världsklassinnebandy. I grundserien gjorde han 63 poäng och kom därmed tvåa i den totala poängligan. Hans unika offensiva duellspel och hans förmåga att utmana motståndare med fart har varit exceptionell under säsongen.

– Det speglar hur det har gått för oss i Kalmarsund. Vi tog en andraplats i serien och har gjort det väldigt bra och varit väldigt starka i år. Sedan har jag också levererat och legat i toppen av poängligan. Det har varit mycket medgång hela säsongen, säger han.

Den frekventa matchvinnaren Nilsson blev tidigare under säsongen även utsedd till Världens bästa spelare. Att han nu får kröna säsongen med det främsta individuella priset inom svensk innebandy är något alldeles extra. Framför allt eftersom det är första gången han tilldelas utmärkelsen Årets spelare.

– Jag är mest nöjd med att jag hållit mig frisk och kunnat vara med på alla matcher i grundserien. Jag har kunnat spela mitt spel och det spel jag vill att folk ska se mig spela. Det har varit väldigt skönt.

Fakta, Kim Nilsson
Ålder: 33
Position: Forward
Poäng i grundserien: 63 (38+25)
Klubb: FBC Kalmarsund
Moderklubb: Färjestaden IBK (nuvarande Kalmarsund)
Tidigare nominering: 2010/11, 2019/20  

Motivering
Kim Nilsson har varit en dominerande spelare i såväl klubblag som landslag under en lång tid och har nu gjort en av sina bästa säsonger någonsin. Med sitt unika offensiva duellspel utmanar han sina motståndare i hög fart och är ett konstant hot mot mål med sitt avslut som är av absoluta världsklass. Med alla dessa spetskompetenser är han en av de matchvinnande spelarna för såväl landslag som FBC Kalmarsund.

Övriga nominerade:
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Emil Johansson, IBF Falun
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.
Totalt fem kandidater nomineras på dam- respektive herrsidan.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Se tidigare års vinnare.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-04-23, kl 18:28