Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Kalmarsund inför SM-finalen: "Vi kommer göra kaos på lördag"

FBC Kalmarsund har på bara några år blivit ett topplag inom Svensk Innebandy. Denna säsong har de stått för en stabil insats under grundserien och krigat sig fram genom slutspelet. Nu står Kalmarsund inför den första SM-finalen i klubbens historia. Här delar Kalmarsunds poängspruta Jesper Lindström med sig av känslor och tankar inför matchen.

Säsongen 2018/19 klev FBC Kalmarsund in i innebandyns högstaliga, SSL. Säsongen 2020/2021 spelade de sitt första slutspel. På lördag kliver de in i klubbens första SM-final. Det har varit en snabb resa upp till toppen för laget, men målet är något de drömt om länge.

– Det är en fantastisk känsla att vara i final. Att stå i Avicii Arena på lördag med det här laget kommer vara helt otroligt. Det här är något vi alla har sett fram emot sen man började spela innebandy. Jag vet att alla är supertaggade och jag tror att vi kommer göra kaos på lördag, säger Kalmarsunds Jesper Lindström.

För att ta sig till final var Kalmarsund tvungna att klara en hel del styrkeprov i slutspelet. Kvartsfinalserien mot FC Helsingborg slutade 4-2 och semifinalserien mot smålandsrivalen Växjö IBK gick till sju matcher och avgjordes i förlängning.

– Svårt att säga annat än att vi har haft ett bra slutspel, vi står i en final och har slagit ut två bra lag. Sen har vi som alla lag gått upp och ner i form där vi i vissa matcher inte kommit upp i vår höga nivå och andra matcher visat vårt absolut bästa, säger Lindström och fortsätter:

– Vi har kommit tillbaka i många underlägen och att vi vinner fem matcher i förlängning och visar hur starka vi är mentalt. Vi har verkligen kommit ihop som lag i år och offrar allt för varandra och det är nog den stora anledningen till varför vi har tagit oss till Avicii Arena. 

På andra planhalvan på lördag väntar finalrutinerade IBF Falun.

 – Det är ett bra lag med bra spelare och så men även ett motstånd som passat oss bra de senaste två säsongerna. Vi har en vinst och ett kryss mot dem i år, så vi känner oss starka och kommer gå in med en bra känsla, säger Jesper Lindström.

Vidare menar Lindström att det som talar för att Kalmarsund vinner bland annat är just hur det gått i deras senaste möten.

– I de senaste tre matcherna mot Falun har vi tagit sju av nio poäng. Vi har en fin känsla mot Falun och med en Kalle Bending (Carl Bending-Sörling) i storform kommer de få jobba hårt för att slå oss. Vi har ett starkt och sammansvetsat lag som har visat under hela säsongen att vi kan slå vilket lag som helst, säger Jesper Lindström.

SM-finalen går av stapeln lördag den 23:e april i Avicii Arena och de allra sista biljetterna går att köpa här. Herrarnas match spelas 15.10 och sänds på SVT1, SVT Play och SportExpressen.

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-21, kl 17:08