Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Jämställdhetsdagen i juni inställd – nytt datum till hösten

Den 18 juni skulle Svensk Innebandy ha arrangerat en jämställdhetsdag med fokus på inspiration och föreläsningar. Nu ställs utbildningen in på grund av den låga spridningen av de anmälda – istället kommer en ny chans till hösten.

– Vi är jätteglada över de som har visat intresse för ämnet och anmält sig men eftersom jämställdhetsfrågan är såpass viktig för oss vill vi få till en träff med mer uppslutning och större spridning. Vi satsar på ett nytt försök till hösten då vi vill se att fler ska anmäla sig för att delta, säger Josefine Sinclair, föreningsutvecklingsansvarig på Svensk Innebandy.
Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup påpekar också vikten av att göra jämställdhetsdagen till något som engagerar hela Sveriges innebandyklubbar.
– Det känns aldrig bra att skjuta upp något, extra tråkigt också att behöva göra det på grund av för lågt deltagarantal. Särskilt när det handlar om en fråga som handlar om jämställdhet och inkludering som ingår i Svensk Innebandys värdegrund och därmed ska vara viktigt för alla inom innebandyn, säger Ahlerup och fortsätter:
– Nu får vi titta på vad vi på förbundet kan göra bättre för att nå ut till fler och se till att vi har våra distrikt och föreningar på plats efter sommaren. Vi ska stämma av vad det var som gjorde att man inte planerade att komma denna gång.
Mer information om höstens jämställdhetsdag kommer efter sommaren och tillfället kommer att vara för alla som på något sätt engagerar sig i en innebandyförening på organisationsnivå. Det kan du som är förtroendevald, barn- och ungdomsansvarig, medlem i kommitté eller annan ledarroll inom organisationen. 
Vi välkomnar även förtroendevalda och anställda på distriktsförbund. Då jämställdhet är något som berör alla hoppas vi att både män och kvinnor deltar. 

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-06-10, kl 20:30