Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Isabell Krantz invald i innebandyns Hall of Fame

Hon avslutade karriären som Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna på damsidan med 110 landskamper. I över ett decennium var Isabell "Krattan" Krantz en bärande spelare i det svenska landslaget och vann hela sex VM-guld. Nu har hon blivit invald i Svensk Innebandys Hall of Fame. 
– Jag blev verkligen chockad när de sa att jag skulle bli invald. Det är otroligt ärofyllt och stort, säger Isabell Krantz om att väljas in i Hall of Fame.

Isabell Krantz vandring mot att bli en av landslagshistoriens största började i Sundsvall och moderklubben Granlo vid tolv års ålder.

– Vi var ett lag som spelade fotboll och det var det gänget som startade med innebandy i Granlo. Det var kul att blanda sporter och efter ett par år så började det närma sig gymnasiet, då kom någon och sa att jag borde söka RIG för jag var nog duktig, berättar Isabell Krantz och fortsätter:

– Jag hade väl inte ens tänkt på det rent allvarligt för jag trodde inte jag skulle komma in, så jag sökte mest på skoj. Då när jag faktiskt kom in så blev det så att jag valde innebandyn och på den vägen är det.

Om RIG krattade vägen tog karriären sedan fart på allvar. Först blev det spel med IBK Dalen och 2007 gjorde hon VM-premiär och sitt första mål i landslaget i mötet mot Singapore.

– Det var under Jan-Erik Vaaras tid och jag visste att jag låg lite på gränsen och blev otroligt glad och chockad när han hörde av sig och berättade att jag skulle bli den sjunde backen, säger hon och fortsätter:

– Jag skulle framförallt se lägret som ett läroläger, men det var kanske där det började.

Det var dock långt ifrån den sista landskampen för Krantz. Totalt blev det 110 landskamper och 87 poäng i landslagsdressen, fördelat på 33 mål och 54 assist. När Isabell Krantz parkerade klubban i klubbstället för sista gången var hon den mesta landslagsspelaren på damsidan (numera omsprungen av Emelie Wibron).  

– Det är så svårt att verkligen förstå vilken innebandykarriär jag hade som spelare. Det tog tid att smälta det när man slutade men det är klart att jag har insett att det är stort. I vardagen är det dock lätt att glömma det. De enda gångerna jag själv tänker på det idag är i sådana här lägen när man pratar om det. Då inser man att det är någonting som inte alla kommer att göra.

Vad är du mest stolt över genom karriären?
– Det är SM-guldet i Pixbo och sedan alla VM-guld såklart. Sen att jag spelade i landslaget under så många år och verkligen gjorde bra ifrån mig är någonting jag är stolt över, säger Isabell Krantz och fortsätter om hur innebandyn format henne:

– Jag tror också att innebandyn gjort att jag blivit mer av den jag är. Jag har fått så mycket förtroende i landslaget och klubblag och det har gjort att jag vågat vara mig själv. Jag har insett vikten av att bjuda på mig själv och samtidigt tänka på andra.

Vi har sett det sista av Isabell Krantz spelarkarriär på högstanivå, men om hon dyker upp i ett bås som tränare bör ingen bli förvånad. 

– Jag har väl ett sug att bli tränare och jag brinner för innebandy. Jag har varit och kollat på Pixbos damer en del men det är inte mer än så. säger Isabell Krantz som medger att längtan efter sporten är tudelad: 

– När man tänker tillbaka på det så saknar man det någonstans. Man saknar den där sammanhållningen och den familjekänslan som är i ett lag. Men samtidigt har jag börjat njuta av det som varit.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-06-20, kl 12:23