Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Innebandy rankad som mest hållbara idrotten

När Idrottens Hållbarhetsbarometer för första gången undersökte svenska folkets uppfattning om vilka idrotter som gör mest inom området hållbarhet hamnade innebandy i topp.

– Det är glädjande att se att svenska folket ser positivt på vår verksamhet ur de här aspekterna, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svensk Innebandy.

Idrottens Hållbarhetsbarometer är ett nytt initiativ av nätverket Idrottens Kraft och undersöknings- och analysföretaget Demoskop. Tanken är att ge idrotten ett verktyg att utveckla hållbarhetsarbetet genom att mäta, utvärdera och skapa nya insikter med fokus på inkludering, hälsa samt miljö och klimat.

Nio idrotter ingår i första upplagan: Basket, fotboll, handboll, ishockey, innebandy, golf, motorcykelsport, ridsport och skidor. Dessa valdes, enligt Idrottens Hållbarhetsbarometer, ut för att de representerar ett bra urval av lagidrotter och individuella idrotter samt sommaridrotter och vinteridrotter – och för att de har kommit igång med hållbarhetsarbetet.

Innebandy toppar listan, tätt följt av skidor och fotboll. Hela listan presenteras längre ned.

– Det är glädjande att se att svenska folket ser positivt på vår verksamhet ur de här aspekterna. Vi arbetar intensivt med samtliga frågor, men vi är samtidigt ödmjuka inför resultaten och vet att vi har väldigt mycket arbete framför oss för att bli ännu bättre, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svensk Innebandy.

Thomas Björn, VD på United Sports Sweden AB, som driver nätverket Idrottens Kraft, säger i ett pressmeddelande:

– Vi hoppas att svenska folkets uppfattning ska inspirera idrottsförbunden och intresseorganisationerna att fortsätta arbeta med hållbarhetsfrågan, och hjälpa till att höja tempot. Idrotten har en allt viktigare roll i att bygga ett hållbart och hälsosamt Sverige under och efter pandemin.

Hela listan på undersökta idrotter enligt index (0-100):
Innebandy (60)
Skidor (58)
Fotboll (56)
Handboll (55)
Basket (52)
Golf (52)
Ridsport (51)
Ishockey (41)
Motorcykelsport (31)

Hela undersökningen finns att ladda ned här.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-11-24, kl 11:24