Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Information om FBC Kalmarsund – IBF Falun

Med anledning av utbrottet av Covid-19, som drabbade FBC Kalmarsund och IBF Falun i semifinalserien på herrsidan, har FBC Kalmarsund meddelat Svenska Innebandyförbundet att de inte kommer till spel kommande vecka. Det innebär att IBF Falun spelar SM-final mot Storvreta IBK 2 maj.

Det var inför den femte SM-semifinalen (av totalt sju) som det konstaterades att båda lagen hade flera fall av Covid-19 i spelartrupperna. IBF Falun ledde då matchserien med 3-1 i matcher.

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott har utifrån beskedet från FBC Kalmarsund beslutat att IBF Falun därigenom vinner matchserien och avancerar till SM-finalen. Där möter de Storvreta IBK, i Gavlehovshallen i Gävle, söndagen den 2 maj kl. 15.15.

– Självklart är det mycket beklagligt och vi hoppades naturligtvis att vi aldrig skulle behöva hamna här, men samtidigt har alla parter varit medvetna om den här säsongens speciella förutsättningar redan från start. Vi har uppskattat allas stora samarbetsvilja i försöken att kunna avgöra matchserien på plan, även om vi nu inte nådde ända fram, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson.

– Situationen är oerhört tråkig för alla inblandade parter, men naturligtvis främst för Kalmarsund som tvingas avsluta en fantastisk säsong på detta snöpliga vis. Beslutet som togs om att skjuta upp semifinalserien till nästa vecka fattades för att alla inblandade verkligen hoppades att semifinalen mellan Kalmarsund och Falun skulle kunna avgöras på planen. Nu blir det tyvärr inte så, konstaterar Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren och fortsätter:
– Vi har full respekt för det beslut som Kalmarsund har fattat och vill passa på att tacka alla inblandade för den stora samarbetsviljan och samtalen kring detta.

SM-finalen på herrsidan avgörs söndag 2 maj kl 15.15 i Gavlehovshallen i Gävle.
Damernas final, mellan Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK, spelas lördag 24 april kl 15.15 i samma arena.
Båda finalerna sänds på SVT och SportExpressen Play.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-04-22, kl 12:00