Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför U19-VM i Uppsala: ”Inne på upploppet”

Damernas U19-VM på hemmaplan i Uppsala närmar sig med stormsteg. Turneringen spelas den 1-5 september i IFU Arena och förbundskapten Johan Hydling är väldigt förväntansfull inför VM-äventyret som väntar runt hörnet.

- Det känns jättekul att äntligen få gå i mål. Det känns som att vi har sprungit ett litet marathon och nu är vi inne på upploppet, och snart är det dags att slutföra slutspurten, säger Johan Hydling.

För Sveriges del så handlar det om att försvara VM-guldet på U19-damsidan, men Hydling menar samtidigt att den här generationens U19-damer som reser till Uppsala inte har något att försvara.

- Vi ser det mer som att vi ska vinna någonting. Den här gruppen har inte varit med och vunnit någonting så utan vi ska vinna det här. Vi har ingenting att försvara utan vi åker dit och så ska vi sno hem bucklan.

Vad blir nycklarna i ert spel för att lyckas med det?

- Det är att vi hittar en grundtrygghet i vårt spel och att vi kan spela med en hög intensitet, och att vi kan spela med en väldig offensiv och en offervilja. Att vi äger alla delar utav spelet, både defensivt, omställningar och försvarsspelet.

I gruppspelet väntar Tjeckien, Norge och Lettland för Sveriges del och det är motståndare som Hydling ser fram emot att möta.

- Det är alltid spännande att spela landskamper. Några länder har vi jättebra koll på, andra har det varit lite svårare att följa nu under pandemin. Men vi har stött på Tjeckien under vägen och de har varit duktiga så det ska bli jättespännande. Sen är det alltid kul att möta Norge.

Sverige inleder VM med att ställas mot just grannationen Norge, och visst är det viktigt för Hydling och laget att börja mästerskapet med en seger.

- Självklart går vi in för att vara så bra förberedda som möjligt när det blåser i visslan till den första matchen. Så vi räknar med att kunna gå ut och prestera från första tekning.

U19-VM i Uppsala har tidigare blivit framskjutet på grund av den rådande Coronapandemin och Hydling ser nu fram emot att mästerskapet ska ta sin början.

- Det känns fantastiskt kul, både för spelarna och för våran skull att det här äntligen ska dra igång. Man längtar redan till Uppsala.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-06-30, kl 08:00