Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Hammarby IF IBF

Säsongspremiären kommer allt närmare och några som verkligen ser fram emot höstens seriestart är Hammarby i Allsvenskan Östra.

- Först och främst ska det bli riktigt roligt att dra igång igen eftersom att det blev ett litet abrupt slut på förra säsongen, berättar lagets tränare Dennis Elgholm Grönroos.

Allsvenskan Östra består av tolv lag där Hammarby är ett av lagen som spås slåss om platserna till vårens SSL-kval, men Elgholm Grönroos menar att konkurrensen kring topplaceringarna kommer att bli tuff.

- Mina förväntningar på serien är att det borde kunna bli lite fler topplag om man säger så. Det borde kunna röra sig om fyra-fem lag som verkligen slåss om det in i det sista.

Under den föregående säsongen slutade laget på en andraplats, en placering laget nu siktar på att upprepa.

- Ja men det måste vi ändå säga. Vi har sagt att vi vill ha revansch på förra året eftersom att vi inte fick kvala då och då har vi en målsättning att vara topp två, men vi försöker att vara ödmjuka inför uppgiften. Det finns andra lag som värvat och verkligen går för det, men vi vill vara med däruppe och slåss.

Bland lagen som värvat ordentligt inför årets säsong finns bland annat storsatsande Storvreta som fått in världsstjärnan Anna Wijk med flera. Och just Storvreta är det möte som Elgholm Grönroos ser fram emot lite extra.

- Det blir svårt att att inte säga Storvreta och det med anledningen att det var intressant att möta Storvreta förra året också, men att se nu om det är så stor skillnad som man tror att det kan vara från förra säsongen. Så det mötet kommer bli lite extra.

Om du skulle välja ut en spelare i Hammarby som man måste hålla lite extra koll på den här säsongen, vem skulle det vara och varför?

- Då sticker jag ut hakan och säger Ida Petrén-Lantz. Hon är en otroligt duktig spelare med näsa för målet och som inte riktigt fått visa sig i finrummet tidigare men som nu kommit upp till oss på heltid i allsvenskan. Hon blir ett utropstecken, henne ska man hålla koll på.

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56