Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ida Sundberg är Årets spelare

Pixbo Wallenstam IBK:s Ida Sundberg har blivit utnämnd till Årets spelare i svensk innebandy. Den defensiva härföraren har dominerat på planen under hela säsongen.
– Det här är ett av de finaste prisen man kan få, säger hon.

26-åriga Ida Sundberg har haft en strålande säsong med sitt Pixbo Wallenstam. Lagkaptenen har fört sitt lag framåt i matcherna, samtidigt som hon har varit en viktig kugge bakåt. Som en defensiv klippa var hon starkt bidragande till att hennes lag snittade bara knappt fyra insläppta mål per match i grundserien.

– Jag är inte en spelare som gör jättemycket poäng. Att folk ser mitt jobb och tycker det är bra är jag jättetacksam för. Jag har hållit en jämn nivå och utvecklats i det offensiva spelet, säger hon.

Sundberg är en stark duellspelare med imponerande passningsspel. Hon inledde säsongen bra och toppade sedan formen lagom till SM-slutspelet.
Några individuella priser har hon inte fått tidigare, därför smäller det främsta individuella priset inom svensk innebandy väldigt högt för henne.

– Det här är ett av de finaste prisen man kan få. Nu vill jag fortsätta bevisa att jag kan bli ännu bättre än det här. Jag är väldigt trygg i mitt spel och vågar spela på det viset jag spelar på, vilket är bra defensivt och att våga slå passningar med små marginaler, säger hon och fortsätter:

– Det är svårt att inte nämna hela laget som en bidragande faktor till priset. Det är ändå de som gör att jag kan spela mitt spel. Vi kämpar tillsammans varje match och får ihop det bra tillsammans. Så jag vill så klart tacka hela laget.

Fakta, Ida Sundberg
Ålder: 26
Position: Back
Poäng i grundserien: 9 (2+7)
Klubb: Pixbo Wallenstam IBK
Moderklubb: IBK Lund Elit
Tidigare nominering: 2016/17

Nominering:
Ida Sundberg är en ledare på alla sätt. Med sin pondus på planen leder hon vägen för sitt Pixbo Wallenstam. Hon är duellernas drottning som är lika bra på att hålla i bollen och spela av tid som att ge sina lagkamrater mer tid och bättre lägen. I försvarsspelet är hon följsam och svårforcerad, en trygg spelare med och utan boll. Hon är en positiv kraft och pådrivare som hela tiden vill bli ännu bättre.
Ida är en ledande spelare som är stommen för försvaret både i Pixbo Wallenstam och i landslaget.

Övriga nominerade:
Ellen Bäckstedt, Endre IF
Klara Molin, IK Sirius FBC
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Moa Gustafsson, Kais Mora IF

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.
Totalt fem kandidater nomineras på dam- respektive herrsidan.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Se tidigare års vinnare.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-04-23, kl 18:13