Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Hill nöjd efter segern - hyllar Johansson

Sveriges förbundskapten Mikael Hill fick kröna sin VM-debut med en seger mot Finland. Så här säger han om fighten som slutade 5-4.

Efter ett superdrama som inkluderade en vändning av Sverige från 2-4 till 5-4 kunde Mikael Hill pusta ut. Inför över 10000 personer i O2 Arena tog han sin första seger i ett VM.

- Man kan säga att det var en match med tre ansikten. Första perioden var det lite skuggboxning där vi kände på varandra. Vi spelade väldigt mycket framför dem och de fick stå och läsa linjer. Vi gjorde det för enkelt för dem. I andra perioden fick vi bättre träff på anfallsspelet och sedan pang bom gör de tre mål på kontring. Det blir då en helt annan matchkaraktär. Men när det väl gäller i tredje perioden kommer vi upp och är väldigt beslutsamma, säger han.

Trots segern, som ger bra förutsättningar för resten av gruppspelet och seedningen i slutspelet, är inte Hill helt nöjd. Det finns mer att nöta på.

- Jag känner att det är mer plus än minus, men vi har lite att rätta till. Det vi sa inför matchen var att det är bra att få Finland direkt, för då får vi svar på var det brister. Då vet vi vad vi ska jobba med i veckan.

Emil Johansson och hans femma låg bakom mycket i segern. Johansson själv noterades för två assister och ett mål - det avgörande till 5-4.

- Äntligen lossnade det för Emil. Han är en av de bästa spelarna i världen. Det man har väntat på är väl poänglosset i de tunga matcherna. Han har gjort bra matcher innan, men just att få den här utdelningen... Jag tror att det betydde väldigt mycket för Emil att få lätta på den ventilen och jag tror vi som lag kan ha mycket glädje av det, säger Hill.

Sverige spelar nästa match i VM på måndag klockan 19.30 mot Norge. Den matchen sänds på kanal 9 och Eurosport Player.

Foto: Internationella Innebandyförbundet

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55