Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Herrlandslaget föll i det andra mötet mot Finland

Under fredagen spelades det andra mötet mot Finland under landslagslägret i finska Eerikkilä. Matchen vanns av Finland med siffrorna 8-4. Efter matchen följde en straffläggning som Sverige vann.

- Jämfört med matchen igår så tycker jag att det här är ett stort kliv framåt på många håll, säger förbundskapten Thomas Brottman.

Det blev en fysisk kamp när Finland och Sverige möttes för andra gången på två dagar. Högt tempo och mycket känslor präglade matchen som Sverige till slut förlorade med 8-4.

- Jag tycker att resultatet inte riktigt speglar prestationen. Finland är ett lag i bra flow just nu och det studsar med dem. Vissa gånger är det givetvis välförtjänt, de kämpar till sig turen, men många gånger tycker jag att de har lite väl mycket flax, säger Thomas Brottman.

Att möta Finland två gånger på kort tid har annars gett förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén många nyttiga svar inför framtiden.

- Jag har fått bilden för framtiden mycket klarare nu, både spelarmässigt och spelmässigt. Även om vi har förlorat och det är tungt just nu så vet jag på riktigt vad som krävs både med taktiken och spelare, så jag tycker att det har varit väldigt givande, fortsätter Thomas Brottman.

Under lägret i Eerikkilä fick flera spelare också chansen att debutera i herrlandslaget. En av dessa var Malte Lundmark som under gårdagens möte mot Finland fanns med på bänken men som ikväll fick chansen från start. Lundmark noterades också för sitt första poäng i herrlandslaget när han assisterade Martin Karlsson till 8-4 i slutskedet av matchen.

- Det betyder mycket. Jag har alltid haft som dröm att få spela i blågult så det är stort att få göra debut. VM är ett jättestort mål och jag känner att jag har en hyfsad chans. Det hade varit otroligt stort att få representera Sverige i VM så det är ett mål jag har under den här säsongen, säger Malte Lundmark.

Men även om resultatet från matcherna inte blev det som Sverige hade hoppats på så finns det många positiva bitar att plocka med sig från lägret i Eerikkilä på resan framöver.

- Jag tycker att det här är ett väldigt intresserat gäng som verkligen vill göra någonting med det här. Det är kul att prata med dem och försöka få dem att köpa spelidén och jag tycker verkligen att de försöker ge hundra i det som vi pratar om. Det är det jag tar med mig, att grabbarna verkligen försöker anamma det vi pratar om, avslutar Thomas Brottman.

 

Foto: Salibandy.fi

 

Matchfakta

Finland-Sverige 8-4 (3-1, 1-1, 4-2)

 

Första perioden

1-0 (09.08) Ville Lastikka (Oskari Heikkila)

2-0 (10.03) Mikko Leikkanen (Sami Johansson)

3-0 (11.22) Sami Johansson (Krister Savonen)

3-1 (15.26) Tobias Gustafsson (Emil Nilsen)

 

Andra perioden

3-2 (03.02) Linus Nordgren (Emil Johansson)

4-2 (09.04) Mikko Hautaniemi (Jesperi Lindfors)

 

Tredje perioden

5-2 (00.44) Joonas Pylsy (Sami Johansson)

6-2 (02.25) Oskari Heikkila (Ville Lastikka)

7-2 (06.13) Mikko Hautaniemi

8-2 (07.18) Sami Johansson (Joonas Pylsy)

8-3 (14.02) Emil Johansson (Ludwig Persson)

8-4 (18.44) Martin Karlsson (Malte Lundmark)

 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-08-13, kl 21:18