Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Herr-VM uppskjutet till 2021

Herrlandslaget hade länge förberett sig för VM i Helsingfors 4-12 december. Men i dag kom beskedet från Internationella Innebandyförbundet att mästerskapet skjuts upp.

– Under det fortsatta läge som råder måste allas säkerhet vara vårt främsta fokus, därför var det självklart rätt beslut att ta, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Internationella Innebandyförbundet (IFF) genomförde ett styrelsemöte i helgen där de beslutade att skjuta upp herr-VM till 2021, på grund av spridningen och konsekvenserna av Covid-19.

Finland har, precis som andra medverkande länder, restriktioner gällande in- och utresor i landet. Därför ansåg IFF att det bästa beslutet var att skjuta upp mästerskapet.

– Naturligtvis är det ett tråkigt, men också väntat, beslut. Vi, och flera andra nationer, har haft en tät dialog med IFF och framfört våra synpunkter i frågan. Under det fortsatta läge som råder måste allas säkerhet vara vårt främsta fokus, därför var det självklart rätt beslut att ta. Sedan är det inte hållbart ekonomiskt för någon att genomföra ett VM när publiken riskerar att utebli, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

När herrarnas VM 2021 ska avgöras är inte bestämt. Det beslutet tar IFF på sitt styrelsemöte 29 september. En aspekt i planeringen av att flytta mästerskapet är att Sverige ska arrangera damernas VM i Uppsala 4-12 december 2021.

– Vi kommer att ha en fortsatt tät dialog med IFF under hela september för att undersöka vad den bästa lösningen är för innebandyn. Vi är alla påverkade av den pandemi som råder och då får vi alla arbeta tillsammans för en helhetslösning i de internationella frågorna, säger Mikael Ahlerup.

Herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill stöttar IFF:s beslut, och tror på ett ännu mer revanschsuget Sverige 2021. Efter två raka VM-finalförluster ska guldet bli svenskt igen.

– Vi var helt fokuserade på att prestera på topp nu i december. Det här är självklart ett ledsamt men samtidigt förståeligt besked för hela innebandyvärlden som väntade på ett häftigt världsmästerskap. Nu får vi sikta in oss på att arbeta ännu mer med laget för att vara på topp till VM 2021, säger Mikael Hill.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56