Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Här är staben som ska leda damlandslaget till VM-guld 2023

Åsa Karlsson, Joel Rauswall, Josefina Eiremo, Per Tjusberg, Pontus Boman, Johan Vedin, Karin Moesch, Anders Laurell och Henrik Tunér. Det är staben som ska leda damlandslaget över VM 2023 i Singapore.  

Tidigare i vår blev det klart att förbundskapten Åsa Karlsson, assisterande förbundskapten Joel Rauswall, team manager Josefina Eiremo och läktarcoach Per Tjusberg förlängde sina avtal över VM i Singapore 2023.  

Nu är hela ledarstaben komplett. Utöver ovan nämnda är det även klart att avtalet med målvaktstränare, Pontus Boman, förlängs. 

Ny materialförvaltare blir Johan Vedin. Johan Vedin har följt damlandslaget under många år och har en lång erfarenhet av att jobba i elitlag.

Anders Laurell, leg. Fysioterapeut, och Henrik Tunér, leg. Kiropraktor, är välbekanta i landslagssammanhang. Båda var med under senaste VM. De kommer dela på uppgiften fram till VM 2023.  

Ny idrottspsykologisk rådgivare blir Karin Moesch. Karin har en gedigen erfarenhet av både forskning och tillämpning av idrottspsykologi och har jobbat med både individer och lag. Karin kommer ta vidare arbetet som Malin Tillman påbörjat och jobba med laget, staben och spelarna.

Det känns fantastiskt bra att staben nu är komplett. Vi har fått ihop ett gäng som besitter en enorm erfarenhet, kompetens och som kompletterar varandra bra. Gemensamt för den här staben är att de brinner för utveckling. Trots fantastiska framgångar är de inte nöjda utan jobbar ständigt för att utveckla sig själva, laget, spelet och spelarna, säger Sofie Andersson, elit och landslagschef på Svensk Innebandy.

– Som världsledande nation vill vi ta ansvar för att driva utvecklingen av sporten framåt och jag är trygg med att det här gänget kommer göra det de kommande åren med sikte på VM i Singapore 2023.

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-05-11, kl 09:11