Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Här är ledarstaben som ska ge Sverige sitt åttonde raka VM-guld

Efter att Sveriges damlandslag vann VM-guld i schweiziska Neauchatel i december, har arbetet mot ännu ett VM-guld börjat. Nya namn och funktioner har tillsatts för att skapa en så stark ledarstab som möjligt inför VM som kommer att avgöras i Uppsala 2021.

– Det är en stark uppsättning med bredd och hög kompetens som jag är supernöjd med, säger Åsa Karlsson, förbundskapten för damlandslaget.

Den 3-6 september samlas damlandslaget för ett träningsläger i Sigtuna för att påbörja resan mot hemma-VM i Uppsala 2021 – med nya namn och funktioner i ledarstaben. Bland de nya namnen finns Malin Tillman som är idrottspsykologisk rådgivare/KBT-terapeut, Joel Rauswall, läktarcoach/analys och Pontus Boman, målvaktstränare.

– Vi har en häftig utmaning framför oss med ett VM på hemmaplan som regerande världsmästare. Det känns därför bra att nu kunna presentera stora delar av den stab som kommer att fortsätta utveckla vårt damlandslag, säger Joakim Lindström som är landslagschef på Svenska Innebandyförbundet och fortsätter:

– Det är inte läge att slå av på takten på något sätt utan vi har använt våren till att noga analysera hur vi kan få ut än mer av laget. Ett prioriterat område har varit att bredda kompetensen i organisationen runt laget. Jag är mycket nöjd med hur det har landat.

De nya funktionerna är en del i satsningen av en utökad organisation där bland annat rollen som idrottspsykolog är en ny viktig roll för att få spelarna att kunna prestera ännu bättre.

– Det är en stark uppsättning med bredd och hög kompetens, som jag är supernöjd med. Att vi fått med den mentala delen är en grym resurs som kommer vara en viktig del i arbetet mot nästa VM-guld. Det i kombination med Joel som var med och tog fram VM-analysen besitter stor kunskap kring spelet och hur vi ska bemöta de andra länderna för att fortsätta vara världsledande, säger Karlsson och fortsätter:

– Att vi dessutom fått in Pontus som målvaktstränare är en bra lösning. Han har stor kompetens, är hungrig och har bra koll på målvakterna.

Karolina Widar har bestämt sig för att avsluta sitt uppdrag efter sina två år med landslaget och rollen som assisterande förbundskapten kommer att tillsättas inom kort.

– En sista och viktig pusselbit för att komplettera staben är en assisterande förbundskapten som vi hoppas kunna presentera under tidig höst, säger Lindström.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56