Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Här är de antagna till RIG 2022

16 elever, åtta killar och åtta tjejer har antagits till Riksinnebandygymnasiet, RIG. Här är de lyckliga spelare som blivit antagna.  

Riksinnebandygymnasiet (RIG) erbjuder elever att kombinera studier med innebandy. RIG Umeå IBF är det enda Riksidrottsgymnasiet i Sverige med inriktning innebandy och målet på RIG är att utveckla elever som spelare såväl taktiskt, tekniskt, fysiskt, psykiskt som socialt. I kombination med studier på gymnasienivå, som förbereder de som vill gå vidare med högskolestudier. Nu är det klart vilka som antagits som RIG-elever födda 2006 och börjar höstterminen 2022.

– Det som var extra roligt i år var att vi kunde köra uttagningen på samma sätt som innan pandemin. Det var skönt att få använda oss av alla steg i uttagningen i år och att vi inte behövde begränsa oss, berättar RIG-instruktören Peter Svensson Hörnsten.

För varje år har det varit fler och fler sökande, men till i år var det något färre sökande. Vad som dock stack ut i år var att det var fler righthandfattade spelare .

– Det blev påtagligt att för första gången på många år var det väldigt många fler rightfattade spelare, framförallt på tjejsidan har det varit en bristvara tidigare.

I nästa vecka väntar återträffen för spelarna vilket är två dagar tillsammans med teambuilding och aktiviteter med nuvarande elever.

– Det handlar mycket om att knyta kontakter och lära känna varandra. Ett budskap kommer också vara att sommarträningen kommer vara väldigt viktig för de kommer att få jobba hårt och träna i kapp sig för att de ska kunna göra bra ifrån sig när det sen sätter igång efter sommaren.

Tjejer
Alva Törnros, Hässelby SK IBK
Julia Nilsson, Lindås Rasta IBK
Louise Jansson, Bälinge IF  
Lydia Lindgren, Umeå Västra IBK
Molly Wickström, Karlstads IBF
Saga Åkerling IBF, Örebro Innebandy
Sophia Ryttergaard, Träslövsläge IF
Vilma Lundgren, Skillingaryds IK

Killar
Benjamin O`loghlen, Hässelby
David Johannesson, Hässelby
Lowe Jellnor, Hässelby
Noah Sedin, Moälven  
Oliver Mendoza Nyberg, Växjö
Rasmus Hedberg, LI20 IBF
Sebastian Arnlund, IBK Dalen
Victor Jensen, Alingsås

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-05-12, kl 16:50