Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Här är damlandslagets trupp till student-VM

Student-VM spelas 26-30 juni i polska Lodz. Nu har förbundskapten Åsa Karlsson tagit ut sin trupp – med bland annat två nyblivna SSL-spelare.

Sveriges damlandslag åker till Polen i slutet av juni för att försöka ta tillbaka guldet i student-VM. Senast, i Portugal 2016, vann Finland finalen mot svenskorna på straffar och det scenariot vill de inte uppleva igen. Åsa Karlsson tar de kommande matcherna på största allvar.

- Vi ser det som ytterligare en möjlighet att träffa spelarna och även fortsätta jobba med vårt grundspel. Det är en härlig blandning av spelare. De som har varit med ett tag och även helt nya, säger hon.

Ja, i den uttagna truppen finns bland annat två spelare från IBK Göteborg, som kvalade upp i Svenska Superligan i mars. Det är Alice Bengtsson och Pernilla Hermansson.

- Jag har bra koll på dem och jag har träffat på dem på U19-landslagsnivå. Alice är en hårt arbetande rightforward som vet var både målet och medspelarna står. Hon vann poängligan i den södra allsvenskan och var starkt bidragande till att de tog klivet upp. Pernilla är en allroundspelare som i stort sett kan spela på samtliga positioner. Hon var även med i U19-VM i Polen 2014.

Förutom Sverige deltar Tjeckien, Japan, Singapore, Finland och Polen i damernas student-VM. Sverige medverkar inte på herrsidan. 

Läs mer om student-VM. 

Damlandslagets trupp till student-VM:

Målvakter
Sophia Lundmark, Endre IF
Beverly Smedenäs, Malmö FBC

Utespelare
Caroline Adelöw, Pixbo Wallenstam IBK
Matilda Andersson, IK Sirius FBC
Alice Bengtsson, IBK Göteborg                        
Ellinor Berling, ISKU
Elin Björkman, Västerås Rönnby IBK
Stephanie Boberg, Pixbo Wallenstam IBK
Tova Eriksson, IKSU
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Hanna Garman, Linköping IBK
Pernilla Hermansson, IBK Göteborg
Amanda Johansson Delgado, IKSU
Camilla Lundin, IBK Dalen
Anna Moberg, Endre IF
Johanna Nilsson, Malmö FBC
Micaela Sjöberg, Täby FC IBK
Sandra Törnqvist, IBK Dalen 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 17:12