Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Gullänget-Kroksta visade upp innebandy i Kina

Juniordamlaget Gullänget-Kroksta IBS har varit i Shanghai för utbyteskontakter av svensk innebandy. Laget spelade också turneringen Shanghai floorball open.

I början av mars reste Örnsköldsvikklubben Gullänget-Kroksta IBS damjuniorer till Shanghai.

- Vi ville visa upp svensk innebandy rakt österut, eftersom Kina har varit okända i sportgrenen, säger Stefan Sundquist, tränare i Gullänget-Kroksta IBS.

Nya upplevelser blev det också när Örnsköldsviklaget gjorde besök på fyra olika skolor. Där bjöds det på oväntade överraskningar och aktiviteter. Äventyret fortsatte sedan med ett besök på Svenska ambassaden i Kina.

Mot slutet av resan spelades Shanghai Floorball open. Turneringen bestod av sex lag, två damlag, tre herrlag och ett damjuniorlag.

- Det var inte bara damlag vi spelade emot. Vi skulle även möta ett herrlag, säger Stefan Sundquist.

I finalen ställdes Gullänget-Kroksta IBS mot ett herrlag från Sydkorea. Örnsköldsvik vann med 4-3. För tränaren Stefan Sundquist har resan och turneringen varit ett riktigt äventyr för damlaget.

- Tjejerna har fått uppleva ett riktigt reseäventyr med massor av upplevelser och utbyteskontakter. Min kontaktperson i Kina ville att jag skulle stanna kvar i tre månader, men det var svårt rent logistikmässigt att vara där. Men han är intresserad av svensk innebandy, säger Stefan Sundquist.

Foto: Privat

short_text    Publicerat av Carl-Christian Frunck 2020-10-06, kl 11:55