Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Glädjande besked för svensk innebandy

Regeringen lämnade ett mycket positivt besked när de under fredagen meddelade att idrotten föreslås en tilldelning av ett nytt stödpaket på ytterligare en miljard kronor. Tillsammans med undantag från regeln om allmänna sammankomster är det en bra hjälp på vägen.
Nu är det upp till hela innebandysverige att visa att vi är starka tillsammans – och kan hantera sittande publik under de nya riktlinjer och restriktioner som väntar.

Många av våra innebandyföreningar upplever en oerhört pressad situation för närvarande. Ovissheten kring ekonomin, till följd av Covid-19, har varit och är fortsatt mycket stor. Men efter beskedet från idrottsminister Amanda Lind och inrikesminister Mikael Damberg under fredagen, där de lovade ett stödpaket på en miljard kronor till idrotten, kan förhoppningsvis föreningarna börja resa sig nu.

Det här var det besked som innebandyn hade hoppats på. Vi är glada att regeringen den senaste tiden har lyssnat på idrottens företrädare och tagit vår situation på allvar. Det är även viktigt att en tät dialog med idrotten fortsätter framöver.

Innebandysverige är starkt tillsammans och nu ska vi blicka framåt. Det som fortfarande är en av de mest centrala frågorna är den om publik på matcherna. Gränsen om max 50 personer ligger kvar, men regeringen har tillsatt en utredning för att se över den gränsen och möjligheten att skapa undantag för sittande publik. Målsättningen är att ett sådant undantag ska träda i kraft från 1 oktober.

Nu handlar det om att arbeta tillsammans, vi inom svensk innebandy och den övriga idrottsrörelsen. Säkerheten kring alla våra arrangemang och matcher för att motverka smittspridningen måste ha högsta prioritet – vilket i sin tur ökar möjligheten för fortsatt ökade lättnader framöver.

Vi har nu ett gemensamt och stort ansvar i att säkerställa, utifrån de restriktioner som kommer komma från regeringen, att det fungerar i praktiken med sittande publik på matcher.
Om vi inom innebandyn tillsammans kan visa att matcher innebär en säker miljö, utan risk för smittspridning, har vi kommit ytterligare ett steg på vägen mot en normal vardag.

Svenska Innebandyförbundet och Föreningen Svenska Superligan arbetar intensivt med de här frågorna och använder sig av expertis från både distrikt och föreningar för att säkerställa en säker miljö framöver. Ett enat innebandysverige är en framgångsfaktor, och framtiden blir ljusare när vi alla gör arbetet tillsammans.

Låt tillsammans, ansvar och säkerhet bli våra gemensamma ledord för trygga idrottsarrangemang i Sverige.

Med hopp om en fortsatt positiv utveckling
Märit Bergendahl, ordförande Svenska Innebandyförbundet
Mikael Ahlerup, generalsekreterare Svenska Innebandyförbundet
Krister Kalte, ordförande Föreningen Svenska Superligan

PS. Redan nu har Svenska Innebandyförbundet tagit fram rekommendationer som gäller vid träningar och träningsmatcher. Inom den närmaste framtiden kommer nya rekommendationer som gäller för matcher på distrikts- och förbundsnivå.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56