Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Fyra svenska domarpar uttagna till VM – rutinerat par på herrsidan

Två domarpar i damernas VM-turnering och två domarpar i herrarnas VM-turnering. Nu har internationella innebandyförbundet valt vilka som får förtroendet från Sveriges domarelit under mästerskapen. En av de åtta uttagna är Glenn Boström – som gör sitt fjärde mästerskap.
– Det ska bli jättekul att döma VM igen. Att få döma VM är ett av de mest ärofyllda uppdragen man kan få i innebandy, säger Glenn Boström efter uttagningen som blev officiell i torsdags av IFF.

– Alla borde få uppleva ett mästerskap och den hysteri som faktiskt blir. Det blir alltid en rejäl publikfest och ett stort tryck på läktarna, framför allt mot slutet av turneringen.

Med sitt fjärde mästerskap som väntar runt hörnet skulle många se Glenn Boström som en rutinerad internationell domare. Men trots att han blåst 63 internationella matcher och gjort 20 VM-matcher så är kollegan Håkan Söderman snäppet mer rutinerad.

– Det är svårt att ta in att han gör sitt femte, säger Glenn Boström om kollegan och konstaterar att han ligger efter:

– Jag tycker att jag är duktig med mina fyra mästerskap och alla matcher så har han gjort galna 82 matcher internationellt.

Vad är ditt starkaste VM-minne under mästerskapen du dömt?

– Bronsmatchen mellan Tjeckien-Schweiz som vi hade senast (2018) var något i hästväg. Den stämningen som var där går inte att jämföra med något helt annat. När du väl klev in i arenan var det bara så himla mäktigt. Det var helt galet hur trycket var på läktaren under den matchen.

Svenska domarpar i dam-VM:
Mona Franzon och Josefine Hedelind
Jörgen Andersson och Olle Eliasson
Domaransvarig: Nihada Cenanovic
* Spelas i Uppsala, Sverige, den 27 november-5 december (se spelschema här)

Svenska domarpar i herr-VM:
Thomas Andersson och Rickard Wissman
Glenn Boström och Håkan Söderman
Domaransvarig: Tony Holmer
* Spelas i Tammerfors, Finland, den 3-11 december (se spelschema här)

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-09-25, kl 12:00