Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Franzon och Hedelinds första U19-VM

Mona Franzon och Josefine Hedelind gjorde sin internationella debut 2019 och fick då döma damernas VM i Schweiz. Nu ska de döma sitt första U19-VM, på hemmaplan i Uppsala.

Hur var debuten på VM i Schweiz?

- Det var en otroligt häftig upplevelse. Både att få se arrangemanget runtomkring och sen all innebandy från olika delar av världen. Spelglädjen hos alla spelare var väldigt inspirerande att se. Sen går det såklart inte att undvika att nämna att hela äventyret toppades med att få döma den otroligt spännande semifinalen mellan Schweiz och Tjeckien. Den stämningen som var i arenan när Schweiz vände och vann kommer vi bära med oss under en lång tid framöver.


Ni dömer nu ett U19-VM för första gången, hur går tankarna?

- Först och främst så är vi väldigt glada över att det äntligen blir av efter alla gånger det blivit uppskjutet. Det kommer säkert vara högt tempo och hög fart från start så det gäller att vara på tå direkt. I och med att de är yngre och inte så många från de utländska landslagen som spelar i SSL som vi vanligtvis dömer så kommer det bli en extra utmaning för oss att identifiera och läsa av spelarna hur de är. Sen ska vi givetvis försöka njuta så mycket vi kan av att få vara på plats och få ta del av det hela.


Det är ett historiskt första U19-VM på svensk mark, hur tror ni att det blir?

- Vi är övertygade om att Innebandyförbundet tillsammans med Uppsala stad kommer ordna så vi får med oss många härliga minnen från det här mästerskapet. Det kommer förmodligen bli en fem dagar lång innebandyfest med bra arrangemang, matcher och mycket känslor.


Hur ser er säsong och plan ut framåt, vad har ni för mål?

- Ett av våra mål med den här säsongen var just att bli uttagna och få döma U19-VM. Sen kommer det även ett senior-VM i december som givetvis är ett annat mål för oss att bli nominerade till. Annars är vårt fokus den här säsongen att ta nästa steg och utveckla de punkter vi fick med oss från förra säsongen och döma fler matcher i slutspelet än senast.


Sverige är även representerade av Olle Eliasson och Jörgen Andersson under U19-VM.

Spelschemat för U19-VM hittar du här.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-08-30, kl 12:00