Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Från U19 till A-landslaget - på mindre än ett år

Redan nu har flera spelare som vann guld i U19-VM i våras fått chansen i A-landslaget. En av dem är Natalie Hjertberg, som gör debut mot Frankrike i VM-kvalet.
- Det är superkul att vara här, säger hon.

Det U19-damlandslag som i maj 2018 vann VM-guld i Schweiz har beskrivits som en av de bästa årskullarna genom tiderna. Och visst har många spelare framtiden för sig. Redan i november gjorde Moa Gustafsson debut i A-landslaget på Euro Floorball Tour. Nu, när VM-kvalet stundar, får Natalie Hjertberg och Ellen Bäckstedt också dra på sig A-landslagströjan för första gången.

- Det är fantastiskt roligt. Kul att vara här och skönt att vara i gång, säger Natalie Hjertberg.

Hjertberg hade inte gjort några landskamper i U19-landslaget förrän VM i maj. Hon imponerade under sin tid i RIG Umeå och togs ut till mästerskapet som center. Efter studenten skrev hon på för Dalen, där hon nu spelar back. Och hennes fortsatta utveckling i klubblaget gav henne en plats till damlandslagets VM-kval. Under tisdagskvällen gjorde hon sin första träning med laget.

- Jag har bara varit med en träning, men det är mycket framåt, snabbare passningsspel (än i U19) och lite mer offensivt, säger hon.

Klockan 12.00 under onsdagen får Hjertberg och de andra någorlunda färska U19-guldmedaljörerna göra debut, när damerna ställs mot Frankrike i första gruppspelsmatchen i VM-kvalet i polska Gdansk.

- Det ska bli fantastiskt roligt. Jättekul att spela i damlandslaget. Det är superkul att vara här. Jag ser fram emot matchen, säger Hjertberg.

Matchen sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55