Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Från allsvenskan till SSL – till A-landslaget

Tobias Lindström spelade länge i allsvenskan med Salem. Den här säsongen bytte han till Svenska Superligan och Kalmarsund – och nu gör han sig redo för sin debut i herrlandslaget.
- Jag har alltid drömt om att spela i A-landslaget, säger han.

Under flera år ville många i innebandysverige se Tobias Lindström i Svenska Superligan. Men den offensive backen, som var en av stjärnorna i U19-landslagets 94-kull, spelade kvar i Salems IF i allsvenskan ända fram till i höstas. Då kom ett erbjudande från FBC Kalmarsund som lockade rejält. Äntligen fick innebandysverige se Lindström i SSL.

- Den stora skillnaden mellan Svenska Superligan och allsvenskan är bredden. Det är inte jättebra bredd i allsvenskan. I SSL är samtliga spelare duktiga, alla lag har tre femmor som är riktigt bra. Jag utvecklas varje dag och möter otroligt bra spelare på varje träning, säger han.

Lindström har imponerat spelmässigt i säsongsinledningen och är en av faktorerna bakom att Kalmarsund har vunnit majoriteten av matcherna.

När herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour togs ut 23 oktober fanns också Lindström med. Drömmen blev sann.

- Det ska bli jättekul. U19-landslaget var några år sedan nu... Jag har alltid drömt om att spela i A-landslaget. Och jag ska förhoppningsvis spela så bra att jag blir uttagen igen. Siktet är inställt på VM i Finland 2020, säger han.

Vad vill du visa upp spelmässigt?
- Min snabbhet och att vinna mycket boll en mot en. Jag är en offensiv back och vill alltid vara ett hot bakifrån, samtidigt som jag är tät i defensiven.

Spelschema, Euro Floorball Tour:
8 november 11.45, Sverige-Schweiz (Hämeenlinna)
9 november 18.00, Sverige-Tjeckien (Tammerfors)
10 november 16.30, Sverige-Finland (Vanda)

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56