Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Framtidens idrottshall – inbjudan till webbinarium 1 september

Välkommen till ett direktsänt webbinarium om utmaningarna med hälsa och rörelse i vår gemensamma vardag – och hur framtidens idrottshall kan stärka folkhälsan. 

Bristen på idrottshallar är stor, samtidigt som det finns ett stort behov av jämlika mötesplatser som främjar rörelse, gemenskap och hälsa.  

Sveriges fem största idrottsförbund för inomhusidrott; Svenska Innebandy-, Basketboll-, Gymnastik-, Handboll- och Volleybollförbundet, har tillsammans med White arkitekter tagit fram ett innovativt koncept för Framtidens idrottshall för ökad rörelserikedom och rörelseglädje för fler.  

Tillsammans vill vi verka för en bättre och mer jämlik folkhälsa. Det här kommer vi att presentera i ett direktsänt webbinarium den 1 september kl 9-11.30, där vi med inbjudna gäster diskuterar behovet av ökad fysisk aktivitet, av jämlik hälsa och hur rätt utformade miljöer kan understödja det. Webbinariet sker i samarbete med Träffpunkt Idrott. 

Program 1 september: 

09.00: Inledning 

  • En nationell kraftsamling för ökad fysisk aktivitet för fler barn och unga, för en jämlik folkhälsa. Johan Holmsäter, nationell samordnare för fysisk aktivitet. 
  • Framtidens Idrottshall- presentation av arbetet med och resultatet av projektet Framtidens Idrottshall. Daniel Glimvert, projektledare Gymnastikförbundet samt Rebecca Rubin och Niklas Singstedt, White Arkitekter. 
  • The active individual in the center of the design process – motivations and how to integrate them in the built environment. Oliver Vanges, LOA-fonden. 
  • Rörelsefaktor - Hur planerar vi för idrott och rörelse i staden? Om arbetet med Rörelsefaktor, ett verktyg för att integrera fysisk aktivitet i planprocessen. Jonnie Nordensky, Riksidrottsförbundet. 
  • Planeringsverktyg - stödjande fysiska livsmiljöer. Hur man skapar ett rörelserikt vardagsliv genom hållbar stadsplanering. Louise Didriksson, White arkitekter. 

Ca 11.30 Avslutning 

Anmälan till webbinariet  
Information om Framtidens idrottshall 

Kontakt: 
Anton Rosenblad, tf kommunikationschef Svensk Innebandy 
Anton.rosenblad@innebandy.se 
072-722 49 23 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56