Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Finnkampen ställs in: “Hitta nya datum är prioriterat”

Mot bakgrund av det ökade smittläget och de förlängda restriktioner som gäller kring cuper och läger har Svenska Innebandyförbundet tagit beslut om att inte genomföra Finnkampen för U19-damlandslaget och damlandslaget. Även de inplanerade lägren för Guldsteget skjuts fram. Nu sker ett intensivt arbete att hitta nya datum framöver för samtliga landslag.

– Landslagen är oerhört viktiga för Svensk Innebandy och vi arbetar intensivt med att hitta nya matchmöjligheter, säger Sofie Andersson, elit- och landslagschef. 

Coronapandemin fortsätter att ställa in och skjuta fram evenemang. Idag har Svenska Innebandyförbundet tagit beslut om att inte genomföra Finnkampen som skulle spelats 5-6 februari i Luleå. Även de inplanerade lägren för Guldsteget skjuts fram. Sedan tidigare är det också beslutat att U19-herrarnas läger på Bosön 3-6 februari inte genomförs. 

– Skälet är att med den omfattande smitta vi nu ser i landet, med hänsyn till våra spelares hälsa och välmående samt våra klubbar i SSL som många redan är hårt drabbade väljer vi att skjuta upp Finnkampen för att i samråd med Finska förbundet försöka hitta ett nytt speldatum framöver. Med respekt för ett en svår situation för vårt distrikt i Norrbotten känner vi också att detta var rätt beslut i rådande situation, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.

– Landslagen är oerhört viktiga för Svensk Innebandy och vi arbetar intensivt med att hitta nya matchmöjligheter. Både dagarna tillsammans och de internationella kraftmätningarna är viktiga för att svensk innebandy ska fortsätta vara världsledande så att hitta nya datum är högt prioriterat, säger Sofie Andersson, elit- och landslagschef.

Herrlandslagets VM-kval 2-6 februari är fortsatt planerat att genomföras av det Polska förbundet och Internationella Innebandyförbundet, IFF. Där följer Svensk Innebandy utvecklingen på daglig basis för eventuella snabba förändringar. 

Kontakt:
Mikael Ahlerup
, generalsekreterare

070-585 36 46

Sofie Andersson, elit- och landslagschef
08-514 274 12

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-01-12, kl 12:06