Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Extrainsatt landskamp för herrlandslaget – i Växjö

Herrlandslaget jagar VM-guldet i Helsingfors i december. Nu är det klart att Växjö och Fortnox Arena blir värd för en extrainsatt landskamp mot Norge 5 september.

– Det är precis vad vi behöver inför världsmästerskapet, säger förbundskapten Mikael Hill.

4-12 december avgörs VM i Helsingfors. Sverige har förlorat de två senaste VM-finalerna, mot just Finland, och åker dit för att vinna hem guldet.

I samband med att herrlandslaget bokade in ett läger i Växjö 2-6 september ställdes frågan till Norge om de ville komma och spela en landskamp.

– Den matchen fanns inte med i den tidigare schemalagda landslagskalendern. Vi är glada att vi kunde få till det eftersom alla landskamper är oerhört viktiga för oss. Det är precis vad vi behöver inför världsmästerskapet, säger förbundskapten Mikael Hill.

Fortnox Arena arrangerade senast svenska landskamper i november 2016, när herrlandslaget spelade fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour. Nu hoppas den lokala arrangören att publiken lyfter arenan 5 september.

– Vi är stolta över att Svensk Innebandy väljer att lägga sitt läger i Växjö. Det är ett kvitto på de fina idrottsmöjligheter som finns i Arenastaden. Att det nu kryddas med en landskamp känns såklart extra roligt, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritid, Växjö kommun.

– Vi är glada att vi får chansen att kicka igång nästa säsong med den här landskampen och lägret, med de allra bästa innebandyspelarna i världen, säger Stefan Angeskog, klubbchef i Växjö IBK.

Köp biljetter till herr-VM här

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56