Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ett förändringens år

2020 blev nog inte som någon i vårt land tänkt sig när man vaknade upp på nyårsdagen 2020. Bara några månader in i det nya året så startade pandemin, land efter land i världen drabbades och så även Sverige, för oss blev det tydligt och verkligt när innebandysäsongen hastigt avslutades. Mitt i upptakten till slutspel, kval och alla andra fina innebandyhändelser som våren bjuder på.

Förändringarnas vindar fortsatte och i juni tillträdde jag själv som ny generalsekreterare. Ett uppdrag och förtroende jag var oerhört hedrad att få och laddad inför. Jag har under detta år lärt känna Svensk Innebandy och alla delar av rörelsen, jag har också hunnit besöka 17 av våra 21 distrikt. Jag är än mer stolt idag än vad jag var när jag klev på uppdraget. Vi har kommit otroligt långt på många plan, men vill inte stanna för det. Vi ska ännu längre., vi ska bli ännu bättre, vi ska bli ännu mer professionella och vi ska bli allt det genom att arbeta tillsammans.

Jag vill tro att vi kan få med oss något gott även från detta år, ett år som svetsat ihop oss på ett sätt som bara sker när man står inför svåra prövningar. Många distrikt och föreningar har kavlat upp ärmarna på ett oerhört imponerande sätt, visat på fortsatt utveckling men på nya premisser, kreativiteten och lösningsviljan har nått nya höjder inom vår rörelse. Fortsätter vi i den andan så kommer vi att komma starka ur denna pandemi.

Jag ser framåt med stor tilltro till vår rörelse, potentialen och möjligheterna är bra mycket större än de utmaningar vi har. Med Svensk Innebandy Vill som en tydlig ledstjärna gör vi skillnad för både vår idrott och samhället. Vi vill visa att vi är mer än en sport för de som ännu inte hittat hit, vi vill och kan växa. Vi behöver bli bättre på att berätta för alla om allt bra vi gör. För det finns oändligt med exempel. Från SIU-modellen till IKC, från motion till elit, från jämställdhet till inkludering, från förening till förbund.

2021 är vårt jubileumsår. Svensk Innebandy fyller 40 år. Vi vill fira detta med er, med alla som vill vara med. Vi vill visa på vår historia och vart vägen bär framåt. Min tro på att 2021 blir ett år att minnas är mycket stark och då med många fler positiva noter än 2020.

Stort tack för i år alla ni som på olika sätt gör innebandyn till den fantastiska rörelse som det är, jag är stolt över att få vara en del av den tillsammans med Er. Nu tar vi ytterligare steg framåt 2021. Min högsta önskan för året är att vi kan ses i en idrottshall någonstans i Sverige, kanske under VM i Uppsala.

Gott nytt år önskar jag och Svensk Innebandy. Håll i, håll ut och ta hand om varandra.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-01-11, kl 08:40