Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Emil Johansson Årets spelare 2018/19

Emil Johansson är Årets spelare i svensk innebandy på herrsidan.
- Det är ett enormt kvitto på att jag gör något bra, säger han.

Han gjorde sin poängbästa säsong i karriären i Svenska Superligan den här säsongen. Faluns Emil Johansson har visat en oerhört stark form i match efter match och har aldrig slutat imponera.
Utnämningen till Årets spelare är väldigt välförtjänt.

- Det är jäkligt kul. Det är ett enormt kvitto på att jag gör något bra, säger han och beskriver sin häftiga säsong:

- Det har bara flutit på. Säsongen blir ganska enkel när man inte hamnar i motgångarna. Det blir enkelt att spela innebandy. En konstig, men härlig känsla när allt går bra. Det är bara att gå ut och ha kul och spela.

Johansson noterades för makalösa 70 (26+44) poäng i Svenska Superligan den här säsongen – som back. Hans spel är ett tydligt bevis på att offensiva vapen inte behöver vara forwards. Johanssons poängskörd vittjar om en stark säsong från första till sista matchen i grundserien.

- Det finns så många duktiga innebandyspelare i vår liga. Att bli den bästa över en hel säsong visar att jag har hållit en bra och hög nivå hela året. Det är jäkligt kul.

Spelare ser på sin individuella utveckling på olika sätt. Johansson menar att han inte står och nöter skott för att bli en bättre spelare, utan tittar på olika matchsituationer för att göra sig mer oberäknelig.

- Det finns lite saker jag jobbar med. Vi är vanemänniskor, man skjuter eller passar på samma sätt i princip. Jag försöker komma bort från det, jag vill bli mer oberäknelig i spelet. Jag brukar titta på videor på vissa matcher när jag och min formation spelar och se hur jag kan göra det bättre.

Att Johansson nu har blivit framröstad till Årets spelare är en motivationsfaktor, menar han. Han vill fortsätta att utvecklas – och har gott hopp om att det blir så.

- Jag nöjer mig inte. Det är den mentaliteten jag har. Man ska stanna upp och njuta när man får uppmärksamhet, men jag strävar alltid efter att vinna titlar. Då måste jag bli bättre och utvecklas vidare. Jag är i en tacksam ålder och har några år till att utveckla mig själv och mitt spel till hundra procent. Det här blir en rejäl motivation.

Fakta, Emil Johansson
Klubb: IBF Falun
SSL-poäng 2018/19: 70 (26+44)

Motivering: "Med sitt kompletta spel kan Faluns lagkapten Emil Johansson vinna matcher både genom att producera poäng och stänga igen bakåt. Han är ett ständigt hot framåt och är oerhört oberäknelig på planen. Johansson har färdigheter som väldigt få spelare bemästrar och hans blick för spelet är alltid njutbart. Backen är drivande i Falun och har haft sin bästa säsong i sin karriär hittills."

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55