Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Emelie Wibron Årets spelare 2018/19

Emelie Wibron är Årets spelare i svensk innebandy på damsidan.
- Är det något individuellt pris jag rankar i topp så är det Årets spelare, säger hon.

IKSU:s Emelie Wibron har – som så många tidigare säsonger – varit en av de mest dominanta spelarna i Svenska Superligan och landslaget. Hon har fört sitt lag framåt och varit en stor del i att IKSU vann grundserien och slog målrekord.
Att hon nu har blivit utsedd till Årets spelare understryker hennes fantastiska säsong.

- Det är jätteärofyllt. Är det något individuellt pris jag rankar i topp är det Årets spelare. Jag tror att det, framför allt när jag ska blicka tillbaka på karriären, kommer betyda väldigt mycket, säger hon.

27-åriga Wibron snittade 2,84 poäng per match i grundserien den här säsongen. Hon har varit nominerad till Årets spelare flera gånger förut, vilket är ett bevis på att hon är en toppspelare av rang som levererar varje säsong. Själv tycker hon att hon alltid blir bättre – och den här säsongen blev något extra.

- Det här är ett kvitto på att jag fortfarande blir bättre och bättre för varje säsong. Jag utvecklas hela tiden och vill fortsätta så. Det är roligt att få den här uppskattningen.

IKSU förlorade inte en match mellan december 2017 och den första SM-semifinalen mot Täby för knappt två veckor sedan. Wibron beskriver sitt lag som definitionen av en lagmaskin och är fullt medveten om sin egen roll. Men samtidigt är hon noga med att påpeka lagets roll i hennes pris.

- Jag måste tacka alla i laget, det är tack vare vår fina säsong tillsammans som jag får priset. Jag har höga krav på mig själv och även om jag inte är helt nöjd med mitt spel försöker jag kämpa och jobba så hårt jag kan.

Fakta, Emelie Wibron
Klubb: IKSU
SSL-poäng 2018/19: 71 (33+38)

Motivering: "IKSU:s nya lagkapten för säsongen driver sitt lag med pondus, energi, hårt jobb och även med hjärta och hjärna. Hon är ett föredöme som tar ansvar i både klubb- och landslaget både på och utanför planen. Tvåvägsspelaren Wibron har spelat på en hög nivå match efter match den här säsongen och levererat både mål och assister i mängder. En spelare som är ambitiös i sitt idrottande och hela tiden vill bli ännu bättre."

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55