Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ebba redo för evenemangen i IFU

27-åriga Ebba Wengström har inlett sitt arbete som projektansvarig för de fyra kommande evenemangen som kommer att arrangeras i IFU Arena de två närmsta åren. Evenemangen som kommer att arrangeras är U19-VM, Euro Floorball Tour, Finnkampen och avslutas sedan med dam-VM i december 2021.
- Alla är välkomna till IFU Arena, säger Ebba Wengström.

Rollen som projektansvarig är en ny tjänst på Svensk Innebandy och är skapad för de närmsta två årens fyra internationella evenemang i IFU Arena i Uppsala. Wengström kommer att ha en viktig roll och vara lite spindeln i nätet, till alla aktörer som är med och arrangerar evenemangen, så som Upplands Innebandyförbund, Destination Uppsala, IFU Arena och Internationella Innebandyförbundet. Wengström kommer av den anledningen även vara en ambassadör och vara evenemangens ansikte utåt.

IFU Arena kommer att vara en mötesplats för fler än bara innebandyintresserade.

- Vi i projektgruppen pratar mycket om att det ska finnas ett arv efter dessa evenemang. Ett arv som ska ha lett till bättre jämställdhet inom innebandyn där bland annat vi vill att fler tjejer ska börja spela. Vi vill även bredda ännu mer, därför kommer alla oavsett vem du är och oavsett om du spelar innebandy eller inte vara välkomna till IFU Arena och evenemangen, säger Wengström och fortsätter.

- Vi kommer ta ett jämställdhetsansvar där vi går in med ambitionen att även ta ett internationellt ansvar och försöka få med IFF på tåget, säger Wengström.

I och med rollen har Svensk Innebandy goda förutsättningar att jobba för de mål som står i Svensk Innebandy Vill, så som att öka den kommunikativa möjligheten. Det finns också möjlighet att öka medvetandegraden om landslagen och innebandyn i stort.

Wengström kommer senast från Svenska Bordtennisförbundet där hon har jobbat med bland annat EM i Helsingborg. På fritiden spelar hon bandy i Uppsala BOIS.

-Jag brinner för både idrott och jämställdhet och att få möjligheten att förändra idrotten och samhället genom stora evenemang känns både stort och givande, säger Wengström.

Faktaruta
Finnkampen: 31 januari- 1 februari 2020
U19-VM: 6-10 maj 2020
Euro Floorball Tour: 13-15 november 2020
Dam-VM: 4-12 december 2021

Här hittar du biljetter till Finnkampen och U19VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56