Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Drömstart för Sverige i U19-VM

Damernas U19-VM i Uppsala inleddes under onsdagen i IFU Arena – där Sverige fick en superstart. Premiären mot Slovakien slutade med seger 4-2, där Minna Karlsson avgjorde i slutperioden.
– Det är alltid härligt att göra det avgörande målet, säger hon.

Mästerskapet i Uppsala har blivit uppskjutet två gånger under pandemin, men i dag satte det äntligen igång. Sverige har vunnit tre raka VM-guld på U19-damsidan och jagar nu det fjärde. Och visst blev det en bra start för laget i IFU Arena.

Lovisa Åström satte, på passning från Hanna Othberg, 1-0 i den första perioden. Tidigt i den andra var det ombytta roller när Åström snyggt serverade Othberg till 2-0.

– Det är alltid skönt att sätta första målet i en turnering. Men det var fortsatt lite trögt för oss i matchen. Slovakien var otroligt bra på att täcka och var starka framför mål. De gjorde det svårt för oss, säger Minna Karlsson.

Ja, Slovakien stod emot bra med en storspelande målvakt och fick också in en reducering inför den sista perioden. I slutakten hann det bara gå knappt tre minuter innan Slovakien kvitterade.
Men Sverige fortsatte sin offensiva matchplan och försökte gång på gång slå hål på den slovakiska muren. Utdelningen kom med mindre än tio minuter kvar då Nellie Öhgren hittade fram till Minna Karlsson som satte 3-2 i nättaket.

– Vi sa att om vi bara gör det vi kan så kommer vi vinna matchen. Vi var självsäkra när vi gick in till sista perioden, säger Karlsson och fortsätter:

– Det är alltid härligt att göra det avgörande målet. Nu har vi klarat av premiären och känt på hur det är här i VM. Det blir viktigt framåt i turneringen. Vi behöll lugnet även om det var tajt, det var en bra känsla.

Slutresultatet skrevs till 4-2 när Mathilda Ekenlinde satte bollen i öppen kasse – med endast en sekund kvar av matchen.

Sverige spelar nästa match under torsdagskvällen kl 19.15 när man ställs mot Lettland. Matchen sänds på SportExpressen Play, precis som resten av de svenska matcherna i mästerskapet.

All info om U19-VM.

Matchfakta
Slovakien-Sverige 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)

Första perioden
0-1 (12.21) Lovisa Åström (Hanna Othberg)

Andra perioden
0-2 (00.32) Hanna Othberg (Lovisa Åström)
1-2 (12.44) Linda Pudisova (Denisa Papiernikova)

Tredje perioden
2-2 (02.38) Patricia Stefankova (Laura Chupekova)
2-3 (11.24) Minna Karlsson (Nellie Öhgren)
2-4 (19.59) Mathilda Ekenlinde (Maja Ekström)

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-09-01, kl 21:38