Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Debutanterna laddar för EFT

I dag reser damlandslaget och U19-landslaget till Prag för att spela Euro Floorball Tour. I damlandslagets trupp hittar vi Täbys Alexandra Durling och Lisa Carlsson som kommer att göra debut i damlandslaget. 

I våras var de två spelarna med och tog SM-guld med sitt Täby och Carlsson blev då utsedd till matchens lirare. 

-I SM-slutspelet i fjol vågade jag ta för mig mer och mer och då fick jag också mitt stora genombrott. Efter det har det gått ännu bättre och jag har kunnat bygga på det spel jag utvecklade där. Förhoppningsvis har formen stigit ännu mer nu, säger Carlsson. 

I helgen väntar tre landskamper mot Schweiz, Tjeckien och Finland något som båda spelarna ser fram emot. 

-Att spela i landslaget är något jag har haft som mål och en dröm länge. Det känns jäkligt roligt, säger Durling.

-Det känns framförallt jätteroligt att få göra A-landslagsdebut, men även väldigt spännande. Jag har spelat i U19-landslaget tidigare, men det här blir en helt annan sak. Spelet kommer skilja sig åt, det kommer smälla på och vara högre temp, säger Carlsson.

Under EFT kommer damerna att möta några av de lagen som kommer att delta på VM som går av stapeln i Schweiz  den 7-15 december.

-VM är ett stort mål, men jag kommer att få jobba hårt för att komma med. Jag ska göra allt för att visa framfötterna på EFT, säger Carlsson

-VM är stort och spännande och det känns som att chansen att komma med ökar när jag nu är med på EFT. Samtidigt tar jag ingenting för givet, jag måste fortsätta prestera på hög nivå, säger Durling. 

Damlandslagets spelschema:
Fredag:
16.00 Sverige - Schweiz 

Lördag: 
19.30 Finland- Sverige

Söndag: 
17.15 Tjeckien - Sverige

Matcherna går att se här.

 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56