Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Avsiktsförklaring för Jubileumsåret

Svensk Innebandy har funnits i fyrtio år och då vore det på sin plats att se tillbaka på de fyra decennier som passerat.

Vi kommer dit, men det som kanske är mer intressant är hur långt vi faktiskt kommit. Och var vi är på väg. Därför markerar detta jubileum mer en hållplats än en slutdestination. För sanningen är att bilden av innebandyn i mångt och mycket är kvar där vi en gång började.

Doften av gummigolv, gammal intorkad svett och en urblekt väst som inte vill sitta kvar på axlarna. Så ser det ut, templet där vår sport en gång började. Klubborna var gjorda i mjuk plast, målvaktshjälmen täckte på sin höjd halva huvudet och bollen hade ett hål mindre än idag.

På väggarna sitter fortfarande något som du troligen har klättrat, hängt och hoppat från. Ribbstolen. Den gamla symbolen för vår idrott.

En del tror att vi är kvar bland ribbstolarna. Det är vi visserligen också, men samtidigt fyller vi varje år landets största inomhusarenor där tusentals människor samlas för att njuta av den moderna innebandyns höjdpunkt.

Inte nog med det, runt om i landet byggs nya arenor, dedikerade för innebandy som innebär helt nya förutsättningar för vår sport att visa sig från sin bästa sida. Dessutom ser vi under kommande fyra år fram emot inte mindre än tre världsmästerskap på hemmaplan.

Men viktigast av allt är att minnas hur vi kom hit. Vägen har varit lång och kantad av oräkneliga duster för att ens få innebandyn accepterad som idrott. Men etablissemangets åsikter har aldrig varit det som spelar roll. För oss har framgång alltid handlat om att så många som möjligt ska få vara med och uppleva och dela vår idrott med andra.

Därför är vår framtidsvision att göra innebandyn till den nya folksporten. Det blir vi genom att göra det ännu enklare och roligare att prova på vår sport. Vi ska bli ännu bättre på att få alla att känna sig inbjudna och kämpa ytterligare lite till för att ingen ska sluta.

Under 2021 kommer vi att bevisa vad vi menar. Vi kan inte vänta på att få dela det med er.

/

Märit Bergendahl, ordförande Svensk Innebandy
Mikael Ahlerup, generalsekreterare Svensk Innebandy

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-25, kl 12:54