Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 5: Robin Nilsberth

Med sitt tunga skott och näsa för målet syns Storvreta IBK:s Robin Nilsberth ofta i poängprotokollet. Backgiganten var även en av dem som återtog VM-guldet när herrlandslaget besegrade Finland under VM i Helsingfors – nu är Robin Nilsberth nominerad till priset som Årets spelare. 

– Det är en väldigt fin nominering. Det finns några bra spelare i landet och att få vara en av de nominerade känns superkul, säger Robin Nilsberth när han får reda på sin nominering. 

Robin Nilsberth kommer från en poängstark säsong där den hårdskjutande backen svarat för 17 mål och 23 assist i grundserien. Han var även en integral del i den trupp som tog tillbaka VM-guldet från Finland i december. Men att bli nominerad som Årets spelare var ingenting som Nilsberth hade räknat med. 

– Nej det gjorde jag inte. Sen känner jag att det har varit en bra säsong för min del. Ett bra VM och serien har gått bra, jag känner att jag har spelat på en hög nivå. Sen är såna här nomineringar ingenting man tar för givet. 

Nilsberth har tidigare varit både nominerad och även vunnit priset som Årets spelare. Att han nu är nominerad igen är glädjande, menar Nilsberth. 

– Det är ett kvitto på att jag håller en väldigt hög nivå som man behöver hålla för att vara en av de nominerade. Jag har försökt att fortsätta utvecklas för varje år som går och känner att det gått åt det hållet också, säger Nilsberth och fortsätter att berätta om landslagsåret som varit. 

– En säsong som denna när vi fick vinna mitt i lejonkulan och ta tillbaka VM-guldet efter många år. Jag tycker att hela landslagsåret har varit väldigt roligt och vi fick in mycket ny energi med Niklas(Nordén) och Brolle(Thomas Brottman). Vi spelar ett väldigt bra spel och vi spelade som bäst när det behövdes som mest. Det är ett kvitto på att hela gruppen var väldigt väl sammansatt. 

Vad skulle det betyda för dig om du vann priset som Årets spelare?

– Enormt mycket. Jag har fått den stora äran att få vinna priset för några år sedan men att få göra det igen skulle vara otroligt stort. 

Fakta
Back: Back
Poäng grundserien: 40(17+23)
Nuvarande förening: Storvreta IBK
Moderklubb: Granlo BK
Tidigare nomineringar: 14/15*, 18/19
*Tilldelades Årets spelare

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på både dam- och herrsidan. Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Tidigare nomineringar Årets spelare herr 2021/22:
Kandidat 1: Jonathan Edling
Kandidat 2: Tobias Gustavsson
Kandidat 3: Oskar Weissbach
Kandidat 4: Alexander Galante Carlström

Se tidigare års vinnare här.

 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-04-15, kl 12:00