Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 5: Moa Andersson

Närkampsvinnare av rang och en spelare som sätter fart på anfallen så fort bollen återvunnits. Moa Anderssons utvecklingskurva har fortsatt spikrakt uppåt i Pixbo Wallenstam IBK – nu är den vindsnabba backen nominerad till Årets spelare.

– Oj är det sant? Gud vad roligt, det var en chock, säger Moa Andersson då hon får reda på sin nominering. 

– De spelare som man möter varje helg är några av världens bästa spelare. Att nu vara en av de fem bästa i år enligt juryn, det är jättestort. Jag är verkligen tacksam och ödmjuk att de i juryn ser det jag gör på planen.

SSL-karriären tog ordentlig fart i Mora redan säsongen 2016/2017 – då var Moa Andersson 16 år men visade direkt sina specialegenskaper i det defensiva ledet. Nu gör hon sin tredje säsong i Göteborg och blivit en mer komplett spelare. 

– Jag har alltid haft en vilja att utvecklas och inte stanna av. Det är ofta jag kollar på andra spelare och försöker se hur jag kan lära något av det och ta in det till mig och min spelstil. Sen är det väl att jag tycker det är så otroligt roligt med innebandy och alltid är hungrig på att spela och vinna mer, säger Moa Andersson och pekar ut en sak som blivit bättre:

– Min offensiv har blivit väldigt mycket mer utvecklad de senaste säsongerna. Jag spelar smartare och tänker mer offensivt och framåt nu.

Med sina 22 år besitter backen också ett rejält erfarenhetsbagage med flera stora matcher. Senast på CV:et blir VM-guldet i Uppsala.

 – Det var otroligt mäktigt att det var en hel arena som bara hejade på Sverige. Att få spela ett VM i Sverige och vara med och vinna VM-guldet på hemmaplan är stort. Det är någonting jag kommer att minnas länge.

Vad hade det betytt för dig att vinna Årets spelare?

– Det hade varit en stor ära men att vara nominerad är så stort och tungt i sig. Så skulle jag vinna skulle jag bara se det som en bonus. Nu är mitt mål att vinna SM-guld.

Fakta:
Position: Back
Poäng grundserien: 11 (7+4)
Nuvarande förening: Pixbo Wallenstam IBK
Moderförening: Kungsängens IF
Tidigare nomineringar: -

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på både dam- och herrsidan. Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Tidigare nomineringar Årets spelare dam 2021/22:
Kandidat 1: Wilma Johansson

Kandidat 2: Emelie Wibron
Kandidat 3: Moa Gustafsson
Kandidat 4: Lisa Carlsson

Se tidigare års vinnare här.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-04-15, kl 09:24