Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 5: Johannes Wilhelmsson

Höllvikens Johannes Wilhelmsson vann poängligan i Svenska Superligan med sju poängs marginal. Forwarden gjorde poäng i samtliga matcher – och är nu nominerad till Årets spelare.
- Det är detaljerna jag jobbar med.

33 mål och hela 58 assister. Det blev Johannes Wilhelmssons facit den här säsongen. Höllviken-forwarden lyckades göra poäng i samtliga matcher. En makalös bedrift.

- Det är en merit som ingen kan ta ifrån mig. I fjol var jag med i toppen av poängligan inför sista omgången, men då gjorde mina konkurrenter en bra sista match. När man väl får chansen gäller det att ta den, säger han och fortsätter:

- Jag har varit en av de tongivande spelarna i ligan. Jag har känt att jag är en av toppspelarna, även om det är väldigt stor konkurrens.

Wilhelmsson kom trea i poängligan i fjol och har i år siktat på att finslipa på detaljer i sitt spel. Framför allt skottet har förbättrats.

- Siktet är alltid det viktigaste. Många skjuter hårt och mycket, men man måste kunna sikta också.
Givetvis har jag förbättrat min fysik också, jag vill alltid bli bättre tränad. Är man bättre tränad än sina motståndare har man det betydligt lättare på planen.

Wilhelmsson blev som reserv inkallad till VM i Prag och fick därmed göra VM-debut. Det är med blandade känslor han beskriver sin VM-resa.

- Det började med en besvikelse när jag inte blev uttagen, men sedan blev det en väldigt rolig grej väl på plats. Alla var nöjda med uppslutningen och inte minst publiken som var där och stöttade oss. Det ger mersmak till framtiden och innebandyn i SSL.

Fakta, Johannes Wilhelmsson
Klubb: Höllvikens IBF
SSL-poäng 2018/19: 86 (33+53)

Motivering: Vinnaren av poängligan är ovärderlig för sitt klubblag. Forwarden har hållit en otroligt hög nivå hela säsongen och det är en stark bedrift att vinna poängligan med ett lag som inte når slutspel.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
Övriga nominerade på herrsidan är Robin Nilsberth, Måns Parsjö-Tegnér, Emil Johansson och Alexander Galante Carlström.
Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55