Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 5: Ellen Rasmussen

Positionsbytet har lyft Ellen Rasmussen till nya nivåer i sitt spel. Nu är Malmö FBC-liraren nominerad till Årets spelare.
- Jag har kunnat styra spelet mer, säger hon.

Aldrig tidigare har Ellen Rasmussen producerat så mycket poäng som den här säsongen. Sammanlagt blev det 55 (25+30) stycken. Hennes utveckling har gått framåt i år, både i klubb- och landslaget. Det kan hon delvis tacka sitt positionsbyte för. I stället för att spela forward har hon tagit klivet ner till centerpositionen i Malmö.

- Det gav mig motivation att testa något nytt och hitta nya saker som jag inte är van att göra som forward. Man ser spelet på ett helt annat sätt och är mer delaktig både i anfall och försvar. Jag har kunnat styra spelet mer, säger hon.

Till den här säsongen blev Rasmussen även lagkapten, vilket har stärkt henne. Hon har varit drivande i att utveckla Malmös spel och lyft laget i vått och torrt.

- Jag tycker att jag har tagit en större roll i och med att jag har blivit kapten. Jag har en stor roll och är bra när det väl gäller. I och med att jag alltid har spelat i Malmö är det laget som ligger högst i fokus, att vi ska bli bättre. Om jag blir bättre blir laget bättre. Alla måste bli bättre för att vi ska höja vår prestation.

Rasmussen är känd som en oerhört glad och lätt spelare att ha att göra med. Det är något hon använder hela tiden för att fortsätta utvecklas.

- Jag försöker ha en blandning av att vara jäkligt fokuserad och ha jäkligt kul. Man kan inte alltid ta det för seriöst.

Fakta, Ellen Rasmussen
Klubb: Malmö FBC
SSL-poäng 2018/19: 55 (25+30)

Motivering: Hon är en ovärderlig pjäs i sitt Malmö som har tagit ytterligare kliv i mognaden i sitt spel. En kulturbärare som i år har tagit större ansvar både på och utanför planen. Rasmussen är en duellspelare som älskar att "göra sin spelare", mål och assister och driver även sitt Malmö genom hårt jobb över hela banan.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
De andra nominerade spelarna på damsidan är Anna Wijk, Cornelia Fjellstedt, Emelie Wibron och Sara Steen.
Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55