Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 4: Lisa Carlsson

Skicklig med boll, bra i duellspelet, fina avslut och ett skarpt spelsinne. Ja, du hör ju själv, Lisa Carlsson är en komplett innebandyspelare. Med lagkaptensbindeln på har hon lett Täby FC under säsongen och varit en stor del i deras vinster och poängproduktion som både back och center. Som pricken över i:et visade Carlsson under VM i Uppsala att hon håller yttersta världsklass. Med detta färskt i minnet blir nästa händelse en självklarhet. Lisa Carlsson är nu nominerad till Årets spelare.

– Åh herregud, det här såg jag inte komma över huvud taget. Jag blir väldigt, väldigt glad av att höra det, men jag trodde inte alls att jag skulle bli nominerad, säger en chockad Lisa Carlsson när hon får reda på att hon är en av fem nominerade till Årets spelare.

– Det finns så himla många bra spelare där ute som har gjort en väldigt bra säsong. Jag känner mig väldigt hedrad och verkligen superglad, men det här kom verkligen som en chock.

Under VM i december var Carlsson en bidragande faktor till att Sverige fick guldmedaljer runt halsen och hon har hyllats runt om i innebandysverige som en av de hetaste spelarna. Hon håller med om att hon har gjort en bra säsong.

– Det betyder massor att bli nominerad. Det är kul att bli uppmärksammad för det jag har presterat under säsongen. Att det finns folk runtom i innebandysverige som ser och uppskattar det jag gör känns jättebra.

Lisa Carlsson har stått för ett starkt år i hennes Täby FC. Med kaptensbindeln på plats på armen har hon stärk upp defensiven samtidigt som hon kom tvåa i den interna poängligan.

– Det har varit ett bra år för mig och jag tycker att jag har tagit stora kliv som spelare. Främst känns det som att jag har kunnat utveckla många delar i spelet. Sen så är jag såklart besviken över att det inte blev något slutspel för mig och Täby, det räckte inte riktigt hela vägen den här gången. Men i det stora hela, ett väldigt bra år.

En eventuell tilldelning av priset som Årets spelare är ingenting som Carlsson tar lätt på.

– Det skulle betyda hur mycket som helst. Jag har aldrig blivit nominerad till ett sånt här individuellt pris förut så det hade varit kul att vinna. Framförallt hade det varit en väldigt stor ära med ett så här stort pris, men det är inget jag förväntar mig, avslutar Lisa Carlsson.

Fakta:
Position: Back
Poäng grundserien: 35 (14+21)
Nuvarande förening: Täby FC
Moderförening: Tyresö Trollbäcken IBK
Tidigare nomineringar: -

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på både dam- och herrsidan. Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Tidigare nomineringar Årets spelare dam 2021/22:
Kandidat 1: Wilma Johansson
Kandidat 2: Emelie Wibron
Kandidat 3: Moa Gustafsson

Se tidigare års vinnare här.

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-14, kl 09:01