Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 4: Linus Nordgren

Linus Nordgren har gjort 14 säsonger för sitt FC Helsingborg i högsta serien. Dessa säsonger har inneburit 589 poäng och en tredjeplats i den totala poängligan över de 14 säsongerna. I år var inget undantag, som en av Helsingborgs stora stjärnor har han lett vägen med 50 poäng och ett konstant hårt arbete över hela banan. Hans spets ligger i bollbehandlingen i hög fart, blicken för spelet under press och poängproduktionen. Tidigare har det mest levererats assist men i år har även målproduktionen tagit fart. Nordgren har levererat säsong efter säsong men frågan är om denna inte är den bästa han har gjort någonsin. Nu är han nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.

- Jag tycker att jag höll en hög nivå på mitt spel, framför allt i början av säsongen innan jul, men även på slutet och kanske toppade formen i slutspelet. Jag har blivit jämnare i mitt spel och håller en högre lägsta nivå.

En av Nordgrens bästa säsonger poängmässigt ledde till en tionde plats i poängligan.
- Jag har gjort mycket poäng i år, det är en av mina bättre säsonger poängmässigt. Jag har framför allt gjort betydligt fler mål än vad jag brukar göra och kommit till fler avslutslägen. Jag tycker att vi spelar än bättre innebandy än vad vi gjort på flera år som lag. Vi har verkligen tagit stora steg i spelet med boll framför allt.

Utmärkelsen Årets spelare är inget Nordgren har hunnit tänka på.
- Nej, faktiskt inte. När man väl inleder säsongen är det lite som en bubbla man lever i. Det går i ett, innebandy, träningar och matcher och däremellan jobb och familj. Så det är ingenting man har tid att tänka på nästan. Det kom som en överraskning och jag är väldigt hedrad och det är en stor ära. Jag har varit nominerad någon gång tidigare och det är superkul.

Juryns kunskap lägger en extra tyngd i priset enligt Nordgren.
- Det hade så klart varit jätteroligt. Det är ett kvitto på att man gör något bra. Just när det förbundskaptener och andra som röstar fram det så betyder det mycket.

Det var en lyckad säsong för Nordgren och hans Helsingborg som tog sig till slutspel och utmanade IBF Falun i kvartsfinalserien.
- Jag vill så klart tacka alla lagkamrater men även Niklas Pålsson, han gör ett jättebra jobb också med laget och gruppen. Han är en jättebra tränare. Vi har en jättebra grupp att jobba med, Niklas Pålsson och Vidar Johansson har gjort ett jättebra jobb där också. Det är den överlägset bästa grupp som jag har varit med i och det är roligt att få behålla i stort sett hela laget till nästa säsong.

Fakta:
Position: Center
Poäng grundserien: 50 (27+23)
Nuvarande förening: FC Helsingborg
Moderförening: IK Stanstad
Tidigare nominering: 2014/15, 2015/16

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan. 
Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.  

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media. 

Se tidigare års vinnare. 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-16, kl 11:35