Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 4: Klara Molin

Klara Molin vann den interna poängligan i Sirius och slog personligt poängrekord med 11 poäng mer än tidigare. Den svårtstoppade lagkaptenen som visar vägen och vinner matcher åt sitt Sirius genom ett hårt arbete i både defensiven och offensiven, byte efter byte, match efter match. En succésäsong för Molin och hennes Sirius som slutade fyra i grundserien. Nu är hon nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.

- Jag har hållit en hög lägsta nivå under hela säsongen. Det har gått bra i den femman där jag har spelat och vi har producerat och gjort avtryck i SSL. Det är mycket tack vare hela femman.

Säsongen innebar en offensiv utveckling som också syntes i poängprotokollet. 37 poäng lyder det nya personliga rekordet för Molin.

- Jag har utvecklat det offensiva spelet där jag tycker att jag har haft brister i om man jämför med det defensiva. Så det är roligt att det blev så mycket mål, som jag inte är van vid att göra. Det är roligt när man kan kliva fram och hjälpa laget i avgörande lägen och ta det ansvaret som lagkapten.

Trots en otroligt stark säsong är inte Årets spelare något som Molin tänkt på. Detta är hennes första nominering.

- Inte alls. Jag har känt att vi har gjort en otroligt bra säsong i Sirius och de har varit fokus.

Molin ser en eventuell vinst som en bekräftelse på att hon är på rätt väg.

- De kandidaterna är väldigt duktiga. Så det skulle betyda otroligt mycket att man har något rätt och att vi är på väg någonstans.

En säsong där Molin har fått hålla ihop med sin femma, har lagt grunden för nomineringen säger hon själv.

- Jag vill nämna hela femman, vi har spelat så otroligt bra innebandy hela säsongen. Vi har verkligen hittat varandra och stöttat varandra både när de har gått lite sämre och bättre. Självklart vår tränare Marko Palosaari som har gett oss väldigt stort förtroende, vi har fått spela ihop länge och spela mycket.

Fakta:
Position: Forward
Poäng grundserien: 37 (21+16)
Nuvarande förening: IK Sirius FBC
Moderförening: Storvreta IBK
Tidigare nominering: -

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.
Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Se tidigare års vinnare.

 

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-15, kl 09:00