Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 4: Alexander Galante Carlström

IBF Faluns notoriska målskytt Alexander Galante Carlström fortsätter att leverera säsong efter säsong. När årets grundserie summerades avslutade han återigen poängligan i topp – och nu är Galante Carlström nominerad till priset som Årets spelare. 

– Det känns väldigt stort. Det är det finaste priset som går att få som individuell spelare bortsett från Världens bästa. Det tyder på att du har gjort en bra och jämn säsong. Otroligt hedrande att bli nominerad, säger Alexander Galante Carlström när han nås av beskedet kring som nominering. 

Även om Galante Carlström kommer från en stark personlig säsong så menar huvudpersonen själv att han inte hade räknat med att bli nominerad. 

– Jag har varit nominerad rätt många gånger tidigare men det går inte att säga att jag hade räknat med det. Jag är medveten om att jag har gjort en bra säsong och tänkte att jag kanske kunde bli nominerad, men det är inget som går att räkna med. 

Galante Carlström har förutom tidigare nomineringar även vunnit priset som Årets spelare två gånger. Säsongerna 15/16 och 16/17 fick poängkungen ta emot det prestigefyllda priset och att nu återigen bli nominerad ser Galante Carlström som ett kvitto på den nivå som han själv håller. 

– Det var ett tag sen jag vann Årets spelare så det tyder på att man jag hållit en jämn nivå under många år. Nu när jag har fyllt 33 år och hör till de äldre i ligan och att då bli nominerad betyder otroligt mycket. Det visar att jag har levererat under en längre tid och att jag håller på den absoluta toppen, säger Galante Carlström och fortsätter att berätta om säsongen som varit: 

– Jag tycker att det har varit en väldigt bra säsong. Jag har egentligen inte haft någon dipp den här säsongen utan tagit ganska många personliga rekord, även rekord med Falun. Sen vann vi VM-guld med Sverige och jag tycker att VM gick bra personligen. I serien har det flutit på bra och jag har lyckats hålla mig skadefri. Det är ett bra resultat av att kroppen håller även när man har blivit till åren, då vet jag att jag kan leverera och spela en bra innebandy. 

Vad skulle det betyda för dig om du vann priset som Årets spelare?

– Otroligt mycket. Jag har fått det två gånger innan och en tredje gång hade varit väldigt speciellt och betytt otroligt mycket för mig personligen. Det var ett tag sen jag vann det, och att jag blev nominerad nu bevisar att jag håller fortsatt trots att jag har varit med ett tag. Det hade varit både hedrande och kul. 

Fakta:
Position: Forward
Poäng grundserien: 66 (52+14)
Nuvarande förening: IBF Falun
Moderförening: Westra Aros IBK
Tidigare nomineringar: 2012/13, 2015/16*, 2016/17*, 2018/19, 2019/20
* Tilldelades Årets spelare.

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på både dam- och herrsidan. Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Tidigare nomineringar Årets spelare herr 2021/22:
Kandidat 1: Jonathan Edling
Kandidat 2: Tobias Gustavsson
Kanidat 3: Oskar Weissbach

Se tidigare års vinnare här.

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-04-14, kl 12:26